ΠΡΕΒΕΖΑ : Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών» διοργάνωσε το Επιμελητήριο Πρέβεζας σήμερα Παρασκευή 08/06/2018 το απόγευμα  με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση.

 Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με σκοπό  την ενημέρωση για τη δυνατότητα ρύθμισης του συνόλου των οφειλών των επιχειρήσεων ως καθοριστικό παράγοντα  βιωσιμότητας και ως πολύτιμο εργαλείο τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζόμενους.

Ο κ. Κουρμούσης παρουσίασε το νομοθετικό πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματικών απαντώντας σε ερωτήσεις και  απορίες των παρευρισκομένων .

O Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων (ν.4469/2017) δίνει τη δυνατότητα σε πολλές επιχειρήσεις να διαπραγματευτούν σε μια μόνο διαδικασία τις οφειλές τους με το σύνολο των πιστωτών τους, δηλαδή δημόσια ταμεία, φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τράπεζες και τρίτους ιδιώτες προμηθευτές επιδιώκοντας ρυθμίσεις προσαρμοσμένες στο σχέδιο που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τη θετική τους πορεία.

Στην πράξη όμως, η διαδικασία υποβολής της αίτησης αποδεικνύεται αρκετά περίπλοκη , σε σημείο που να δυσκολεύει ακόμα και τους επαγγελματίες λογιστές και δικηγόρους ,πόσο μάλλον τον οφειλέτη που για πρώτη φορά μπαίνει στη διαδικασία να χειριστεί τέτοιου τύπου πλατφόρμες για να μπορέσει να ρυθμίσει  τις οφειλές του και να σώσει την επιχείρηση του .

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα των επαγγελματιών της Π.Ε Πρέβεζας

26/11/2020, 10:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα τηλέφωνα του Δήμου Πρέβεζας για παροχή φροντίδας εν μέσω της πανδημίας

26/11/2020, 9:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ποιος θα διασωληνώσει ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Πρέβεζας;

26/11/2020, 9:07 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα νέα κρούσματα Κορωνοϊου στην Ήπειρο

26/11/2020, 6:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλήψεις και πρόστιμα σε γυμναστήριο της Πρέβεζας που λειτουργούσε παρά το Lockdown

26/11/2020, 1:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites