ΠΡΕΒΕΖΑ : Σε απόγνωση οι αγρότες – Τα χρέη των Τ.Ο.Ε.Β θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες καλλιέργειες

Σε διακοπή της ηλεκτροδότησης των τοπικών οργανισμών εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) στην Ήπειρο προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες η ΔΕΗ, εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών τους.

Συνέπεια είναι να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια και έτσι δεν ποτίζονται οι καλλιέργειες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Για το θέμα αυτό έγινε συζήτηση μεταξύ αγροτών, των Βουλευτών Πρέβεζας κ. Μπάρκα και Γιαννάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου και του Δημάρχου Πάργας κ. Αντώνη Νάστα, αμέσως μετά την λήξη της τελετής εγκαινίων του νέου Τομέα ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο.

Οι αγρότες κάνουν λόγο για αδιαλλαξία της ΔΕΗ η οποία, ζητά να καταβληθεί πολύ μεγάλο μέρος των οφειλών για να ανασταλούν οι διακοπές ρεύματος στους Τ.Ο.Ε.Β. , με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου να συμπληρώνει πάνω σε αυτό πως , θα πρέπει να στηλιτευθεί το γεγονός ότι η ΔΕΗ με εκβιαστικό τρόπο έκοψε το ρεύμα μέσα στην ποτιστική περίοδο και όχι νωρίτερα, ενώ ο Βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέργιος Γιαννάκης εξέφρασε την άποψη πως για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος χρειάζεται πολιτική βούληση.


Σύμφωνα με το Βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Μπάρκα από τα 8 εκατομμύρια που χρωστούν στη ΔΕΗ οι Τ.Ο.Ε.Β όλης της Ηπείρου τα 4,5 εκατομμύρια είναι οφειλές των Τ.Ο.Ε.Β του Νομού Πρέβεζας. Οι δύο Τ.Ο.Ε.Β που έχουν ξεφύγει στα οικονομικά είναι του Φαναρίου και του Μποίδα – Μαυρής  με πάνω από 1 εκατομμύριο χρέος. Έπειτα από παρέμβαση του κ. Μπάρκα στη ΔΕΗ πριν από ένα χρόνο επετεύχθη το πάγωμα των οφειλών τους μέχρι το Μάρτιο του 2017, με την προϋπόθεση οι Τ.Ο.Ε.Β να είναι τυπικοί στην διευθέτηση των οφειλών τους από το Μάρτιο και μετά. Δυστυχώς όμως, όχι μόνο δεν ήταν τυπικοί αλλά οι οφειλές αυξήθηκαν με αποτέλεσμα η κατάσταση να φτάσει στο αμήν και σήμερα η ΔΕΗ να προχωρά σε διακοπές ρεύματος.

Λίγες ώρες αργότερα από τη συζήτηση αυτή η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι δίνει προθεσμία 10 ημερών στους ΤΟΕΒ ( Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων) για τη διευθέτηση των οφειλών τους, .

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει πως σχετικά «με τη διευθέτηση των οφειλών εκείνων των ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ που για διάφορους λόγους δεν έχουν έως σήμερα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΗ, ανακοινώνονται τα εξής:

1. Ορίζεται προθεσμία 10 ημερών, και συγκεκριμένα έως τις 12.06.2018, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα ποσά για την προκαταβολή και να προβούν σε διακανονισμό των υπολοίπων των οφειλών τους.

2. Μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία αναστέλλονται όλες οι αποκοπές ηλεκτρικής ενέργειας και θα γίνεται άμεσα επανασύνδεση των παροχών που είναι κομμένες.

3. Καλούνται οι υπεύθυνοι των Οργανισμών να ανταποκριθούν αξιοποιώντας αυτήν την ευκαιρία που τους παρέχει η Επιχείρηση. Τονίζεται ότι το πλαίσιο διακανονισμών της ΔΕΗ είναι απολύτως επαρκές και ρεαλιστικό, ώστε την επόμενη διετία να προκύψει η κανονικότητα στις σχέσεις των ΤΟΕΒ με την Επιχείρηση.
Διαδόσεις περί 100 δόσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και σε καμία περίπτωση δεν εντάσσονται στους σχεδιασμούς της ΔΕΗ.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Rapid test τη Δευτέρα σε Λούρο και Ωρωπό

09/05/2021, 2:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Bikes Sylvain Shop : Από το 1996, εμπειρία 25 χρόνια γύρω από το ποδήλατο στην Πρέβεζα!

09/05/2021, 2:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑ Πρέβεζας με τηλεδιάσκεψη ζητά ο Δημήτρης Παππάς

08/05/2021, 11:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Γιορτάζει ο Άγιος Θωμάς και κάνει την νύχτα μέρα με δεκάδες πυροτεχνήματα

08/05/2021, 10:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αυγομαχίες στην Ιερά Μονή Παναγίας Κοζύλη στη Νέα Σαμψούντα

08/05/2021, 9:37 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει την Τετάρτη για τα πρώην Στρατόπεδα – Φρούρια το Δημοτικό Συμβούλου

08/05/2021, 8:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites