Κυριακή, 20/09/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ : Οι φωτιές του Άι Γιαννιού του Κλήδονα άναψαν στη Παραλία Καστροσυκιάς – Με επιτυχία αναβίωσε το έθιμο

Ντόπιοι και επισκέπτες έκαψαν τα Πρωτομαγιάτικα στεφάνια

Το εντυπωσιακό έθιμο του Αϊ Γιαννιού του Ριγανά ή αλλιώς Κλήδονα αναβίωσε για πρώτη φορά και με μεγάλη επιτυχία στην παραλία της Καστροσυκιάς από το Πολιτιστικό Σύλλογο «Αγία Πελαγία».

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, ανήμερα του Αϊ Γιαννιού οι φωτιές άναψαν και, τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι επισκέπτες έκαψαν τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια τους περνώντας από πάνω.


Στη συνέχεια το χορευτικό σχήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καναλίου, έδωσε ξεχωριστό τόνο στη γιορτή ταξιδεύοντας τους παρευρισκομένους στα μονοπάτια της παράδοσης, ενώ παράλληλα εκείνοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σουβλάκια, λουκάνικα, κρασί και αναψυκτικά .

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αγία Πελαγία» Καστροσυκιάς τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η κ. Γερασιμούλα Ροπόκη η οποία αναφέρθηκε στο εντυπωσιακό αυτό έθιμο σύμφωνα με το οποίο την ημέρα της γιορτής του Αη Γιαννιού εκτός από τις φωτιές, οι ανύπαντρες κοπέλες παίρνουν το αμίλητο νερό ,ενώ τα παλιότερα χρόνια κοιτούσαν στο πηγάδι και στην αντανάκλαση του ήλιου έβλεπαν ποιόν θα παντρευτούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ