ΠΡΕΒΕΖΑ : Η συνεργασία  “κλειδί “ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας του  Δήμου Πρέβεζας.

 

Με την συμμετοχή των αρμόδιων   υπηρεσιών (Πυροσβεστική, Αστυνομία, 131 Σμηναρχία  Μάχης, Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας κλπ) πραγματοποιήθηκε στο  Δημαρχείο Πρέβεζας η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής  Προστασίας του Δήμου με θέμα “Λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας για την αντιπυρική περίοδο 2018”.

Στόχος  ήταν η καταγραφή των προβλημάτων και ο καλύτερος δυνατός  συντονισμός φορέων , υπηρεσιών αλλά και πολιτών προκειμένου το καλοκαίρι  να κυλήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα λιγότερα προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας  Χρήστος Μπαϊλης υπογράμμισε ότι  ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδράμει το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας  και των λοιπών εμπλεκόμενων με το θέμα της πυρόσβεσης φορέων ,εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με καλή διάθεση  και πάνω απ’ όλα με συνεργασία το καλοκαίρι θα κυλήσει ομαλά.

Ο  υποδιοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Αθ.Μικρούλης  επεσήμανε τα βασικότερα προβλήματα (όπως η ανεξέλεγκτη ρίψη  απορριμμάτων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σε αρκετά σημεία “άτυπες” χωματερές),  τα ακαθάριστα οικόπεδα αλλά κυρίως η αμέλεια κάποιων πολιτών που παρά την απαγόρευση  συνεχίζουν να ανάβουν φωτιές στο ύπαιθρο με αποτέλεσμα να γίνονται βασικοί υπαίτιοι για την πρόκληση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο κ .Μικρούλης κάλεσε τους  Αντιδημάρχους Λούρου Χαράλαμπο Κακιούζη και  Ζαλόγγου Κώστα Ματέρη να ενημερώσουν τους προέδρους  των Τοπικών Κοινοτήτων για τις επιπτώσεις που υπάρχουν  στην χορήγηση των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις καμένες  εκτάσεις. Επίσης υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα   πραγματοποιήσει καμπάνια από τα μέσα ενημέρωσης για την πρόληψη των πυρκαγιών οι οποίες  εκτός των καταστροφικών συνεπειών έχουν και δυσβάστακτο κόστος για τους πολίτες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα πραγματοποιεί και φέτος τις  καθιερωμένες της περιπολίες καλύπτοντας (με την συνεργασία και του Πυροσβεστικού κλιμακίου Θεσπρωτικού τόσο την παραλιακή ζώνη όσο και την ενδοχώρα) ενώ ο  Δήμος της Πρέβεζας-σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ευάγγελο Ροπόκη-το επόμενο διάστημα θα ολοκληρώσει τους απαιτούμενους καθαρισμούς.

Από όλους   επισημάνθηκε  επίσης η πολύτιμη προσφορά της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας  τόσο στην πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενώ εκφράστηκε  η ευχή με τον σωστό σχεδιασμό , την συνεργασία και κυρίως την προσοχή των πολιτών  να μην επαναληφθεί το πολύ δύσκολο καλοκαίρι που πέρσυ αντιμετώπισαν οι υπηρεσίες της Πρέβεζας.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites