Σάββατο, 19/09/2020

Πανηγυρίζει και ανοίγει της Πύλες του ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πρέβεζας

Δύο χρόνια μετά την θεμελίωση του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ Χρυσόστομο στις 15 Μαϊου του 2016, έφτασε η μέρα όπου οι πιστοί θα περάσουν με κάθε επισημότητα το κατώφλι του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων.

Μπορεί η αδιαφορία των αρμόδιων φορέων να άφησε τον παλιό Ναό να «χαθεί» από την διάβρωση ωστόσο, η πίστη των κατοίκων ήταν οδηγός για την ανέγερση νέου Ναού σε απόσταση λίγων μέτρων από τον παλιό.

Αρωγοί στη προσπάθεια αυτή ήταν πολλοί. Ανάμεσα τους ο μελετητής Πολιτικός Μηχανικός Διονύσης Καλλίνικος, ο οποίος έκανε δωρεά την Μελέτη, αλλά και πολλοί επαγγελματίες της περιοχής που είτε πρόσφεραν εργασία, είτε υλικά, είτε και τον οβολών τους για να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο για τους κατοίκους της περιοχής.

Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή 29 Ιουνίου παραμονή της εορτής των Αγίων Αποστόλων, θα τελεστεί στις 19:00 μ.μ η ακολουθία των Θυρανοιξίων του Ναού και ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. κ. Χρυσοστόμου και το Σάββατο το πρωί ανήμερα της εορτής στις 7:00 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ