Δευτέρα, 21/09/2020

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018 : Βατά τα θέματα στο μάθημα των Νέων ελληνικών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ- Οι απαντήσεις από το Φροντιστήριο Φιλολογικών Μαθημάτων «Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου»

Στον επίλογο του Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου του καθηγητή Harari και στο διήγημα «Ειδύλλιο» του Βαλτινού εξετάστηκαν οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ

Για πρώτη φορά φέτος οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. εξετάστηκαν σε λογοτεχνικό και μη λογοτεχνικό κείμενο στο μάθημα των Νέων ελληνικών. Το μη λογοτεχνικό κείμενο δεν είχε δυσκολίες ως προς την κατανόηση. Το σωστό-λάθος, ο κυριολεκτικός και μεταφορικός τίτλος καθώς και η άσκηση με τα συνώνυμα δεν δυσκόλεψαν τους μαθητές. Αντίθετα, πιο απαιτητική ήταν η ερώτηση Α2 καθώς ήταν συνδυαστική. Στην παραγωγή λόγου ζητούταν αποκλειστικά η γνώμη του εξεταζομένου και προσοχή έπρεπε να δοθεί μόνο στο επικοινωνιακό πλαίσιο (επιστολή). Το μη λογοτεχνικό κείμενο ήταν απλό, κατανοητό και οι ασκήσεις του βατές, με μόνη εξαίρεση την Β3 που ζητούσε να εξηγήσουν τι πετυχαίνει ο συγγραφέας με την μεταφορά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ