Η Πρέβεζα στη Νεοελληνική ποίηση. Η νέα Ανθολογία του κ. Στέλιου Θ. Μαφρέδα

Το Ίδρυμα «Ακτία Νικόπολις» εξέδωσε πριν λίγες ημέρες το νέο βιβλίο του συμπολίτη μας κ. Στέλιου Θ. Μαφρέδα με τίτλο «Η Πρέβεζα στη Νεοελληνική ποίηση». Πρόκειται για Ανθολογία ποιημάτων Ελλήνων ποιητών που αναφέρονται στην Πρέβεζα, κυρίως ως πόλη σύμβολο, και τα οποία ο κ. Μαφρέδας ανθολογεί εδώ και χρόνια. Στην Ανθολογία περιέχονται πάνω από εκατό ποιήματα. Τον εξαιρετικό εκδοτικά τόμο προλογίζει ο κ. Γιάννης Παπακώστας, ομότιμος καθηγητής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ. Μαφρέδας στην Εισαγωγή της Ανθολογίας αναλύει πώς η Πρέβεζα μπήκε στο χώρο της νεοελληνικής ποίησης με την αυτοκτονία του Κώστα Καρυωτάκη και από τότε αναδείχθηκε σε ένα διαχρονικό ποιητικό σύμβολο.

Η «Πρέβεζα» του Κώστα Καρυωτάκη είναι το πρώτο ποίημα της Ανθολογίας και μεταξύ των 110 ποιημάτων της συμπεριλαμβάνονται δημιουργήματα των Μιχάλη Γκανά, Γιάννη Δάλλα, Νίκου Εγγονόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Ανδρέα Εμπειρίκου,  Αλέκου Λιδωρίκη, Παντελή Μπουκάλα, Πάνου Παναγιωτούνη, Γιάννη Ρίτσου, κ.ά., καθώς και των Πρεβεζάνων ποιητών Πάνου Αποστολίδη, Ρούλας Γαλάνη, Πελοπίδα Αρ. Δόνου, Θωμά Ιωάννου, Ανδρέα Καρζή, Θέμη Κατωγιάννη, Κωνσταντίνου Λότρη, Στέλιου Μαφρέδα, Άννας Παπασάββα-Ντούσια, κ.ά.

Η νέα έκδοση της Ανθολογίας του κ. Μαφρέδα θα παρουσιαστεί στην πόλη μας τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 στις 8:30 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας από τους κ. Γιάννη Παπακώστα, Θεοδόση Πυλαρινό και Θωμά Ιωάννου. Η ημέρα παρουσίασης επιλέχθηκε λόγω της συμπλήρωσης 90 ακριβώς χρόνων από την άφιξη του Κώστα Καρυωτάκη στην Πρέβεζα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Κορωνοϊό – Στο επίπεδο Α η Πρέβεζα

31/10/2020, 10:28 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δύο νέα κρούσματα στην Π.Ε Πρέβεζας

31/10/2020, 8:39 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από το σεισμό στο Φανάρι

31/10/2020, 6:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκτός κινδύνου οι τραυματίες από το επεισόδιο στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας

31/10/2020, 4:01 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αιματηρό επεισόδιο στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας – Τρεις άνδρες στο Νοσοκομείο

31/10/2020, 1:22 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

REQUIEM (Παγκόσμιος τρόμος υψηλού ιικού φορτίου)

31/10/2020, 8:23 πμ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ