Ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για την εγκατάλειψη της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στην Πρέβεζα αφού λόγω έλλειψης γιατρών η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου δεν μπορεί να εφημερεύσει καθημερινά και τα περιστατικά διοχετεύονται σε άλλα Νοσοκομεία.

  Η αιτία του προβλήματος είναι οι οργανισμοί των Νοσοκομείων, που είναι κατώτεροι των αναγκών αυτή τη στιγμή, αναφορικά με το Νοσοκομείο  και τον πληθυσμό της περιοχής. Υπάρχει πρόβλημα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα οι γιατροί που εργάζονται να δουλεύουν σε εξοντωτικούς ρυθμούς και έτσι να εξωθούνται σε παραιτήσεις.

  Η Παθολογική είναι νευραλγικός τομέας για ένα Νοσοκομείο. Δεν υφίσταται Νοσοκομείο χωρίς Παθολογική Κλινική.

  Δεν πρόκειται να υπάρξει άμεσα ουσιαστική λύση για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στην Παθολογική, δηλαδή πρόσληψη μόνιμων γιατρών, όσο η κυβέρνηση διατείνεται πως η διέξοδος βρίσκεται στο να μετακινούνται γιατροί από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων ή από αλλού, κάτι που ήδη συμβαίνει. Ούτε το μπάλωμα των  επικουρικών γιατρών που δοκιμάστηκε στη ζωή της Κλινικής και του Νοσοκομείου αποτελεί λύση όσο το πρόβλημα χρονίζει και η επισφάλεια όσων συναδέλφων στηρίζουν το νοσοκομείο μεγαλώνει, ειδικά μετά τις επικείμενες απολύσεις επικουρικών γιατρών και εργαζόμενων στα Νοσοκομεία.

  Η τύχη των ασθενών του νομού Πρέβεζας δεν γίνεται στις σημερινές συνθήκες να φορτώνεται σε ένα ασθενοφόρο με μεταφορείς τους αγροτικούς γιατρούς, με απαξιωμένα και χωρίς γιατρούς τα ΚΥ του νομού.  

  Ζητάμε την άμεση πρόσληψη ενός μόνιμου παθολόγου για το Νοσοκομείο Πρέβεζας και την άμεση τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου με προσθήκη οργανικών θέσεων που να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής.

  Βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων του Νοσοκομείου που δουλεύουν σαν είλωτες στον 21Ο αιώνα και στο πλευρό του Πρεβεζάνικου λαού που διεκδικεί το δικαίωμά του στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

 

Το ΔΣ της ΕΙΝΗ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Π.Ε Πρέβεζας τα περισσότερα πρόστιμα για μετακινήσεις χθες στην Ήπειρο

19/04/2021, 12:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Πρέβεζας για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

19/04/2021, 12:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Όμιλος για την Unesco Πρέβεζας : Η πολιτιστική κληρονομιά της Νικόπολης

19/04/2021, 11:55 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πράσινες Ιστορίες από την “Άνοιξη στην Πρέβεζα”

19/04/2021, 1:13 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ένα μνημείο της φύσης “κρύβεται” στο Νταμάρι του Αγίου Θωμά – Εντυπωσιακό σπήλαιο ανακάλυψαν νέοι κάτοικοι

19/04/2021, 12:29 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προσφορά ζωής από τους αστυνομικούς της Πρέβεζας

18/04/2021, 7:28 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites