«Τιμώμενη» και κερδισμένη η Ήπειρος από τη συμμετοχή στην Greek Travel Show

Η Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής σε στοχευμένες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμμετείχε στην Greek Travel Show, που διοργανώθηκε από την HELEXPO στο Μαρούσι από 4 έως 6 Μαΐου και στην οποία ήταν η «τιμώμενη Περιφέρεια».

Της Έκθεσης προηγήθηκε (την Τετάρτη 2 Μαΐου) συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους για θέματα τουρισμού.

Κατά τη διάρκειά της ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Ιωάννου, αναφέρθηκε διεξοδικά στις δράσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και στο γενικότερο σχεδιασμό προβολής του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων της Ηπείρου. Υπογράμμισε επίσης τη βαρύτητα που δίνεται για προσέλκυση επισκεπτών από το εσωτερικό της χώρας, με δεδομένο ότι πλέον όλες σχεδόν οι περιοχές της περιφέρειας μας -μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων- καθίστανται ελκυστικές και ευκολότερα προσβάσιμες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την πρώτη ημέρα της έκθεσης από τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ. Γιώργο Τζιάλλα και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Στράτο Ιωάννου. Την επόμενη ημέρα, από την Δ/ντρια Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα έγινε η παρουσίαση του προορισμού “Ήπειρος”, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια των επισκεπτών.

Στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την παράλληλη προβολή τοπικών/παραδοσιακών χαρακτηριστικών της Ηπείρου, ως και του γαστρονομικού της «πλούτου», περιλαμβανόταν η παρουσίαση το Σάββατο το απόγευμα ηπειρωτικών χορών από το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Ηπειρωτών Νέας Μάκρης- Ραφήνας- Μαραθώνα και την Κυριακή η προσφορά ηπειρωτικών εδεσμάτων, που παρασκευάζονταν στο περίπτερο της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα της συνδυασμένης προβολής τουρισμού, πολιτισμού και γαστρονομίας, εξήρε κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Περιφέρειας, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Γ. Τζιάλλας, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα. Εξαιρετικά χρήσιμες ήταν οι συναντήσεις με τα στελέχη της Περιφέρειας της πρέσβειρας της Κένυας στην Ελλάδα κ. Βίκυς Πανταζοπούλου, ενόψει της υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την Ελλάδα, ενώ διερευνητικές συζητήσεις για το ενδεχόμενο εκτέλεσης αεροπορικών δρομολογίων με προορισμό την Ήπειρο, μέσω Ιωαννίνων και Ακτίου είχε η εκπρόσωπος της Ryanair κ. Άννα Δήμου.

Στην Έκθεση, με εκπροσώπους τους συμμετείχαν οι Δήμοι Αρταίων και Βορείων Τζουμέρκων, ενώ το παρών έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννης Μπούρης με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του, καθώς και μεμονωμένοι επιχειρηματίες του κλάδου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites