ΠΡΕΒΕΖΑ : Συνέλευση στην Καστροσυκιά για τις εξορύξεις πετρελαίου

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνέλευση στην Καστροσυκιά Πρέβεζας με την παρουσία και μελών της Πρωτοβουλίας κατά των εξορύξεων από τα Γιάννενα.
Στην πραγματικότητα ήταν η πρώτη φορά που ο κόσμος άκουσε για το έγκλημα που πάει να γίνει στον τόπο μας και είδε στους χάρτες των συμβάσεων που τους παρουσιάσαμε όπου συμπεριλαμβάνεται η μισή χώρα γιατί η Ήπειρος, το Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η Κρήτη είναι παραπάνω από τη μισή χώρα.
Παρουσιάσαμε λοιπόν τις εξορυκτικές περιοχές σε στεριά και θάλασσα που είναι οι εξής:
Οικόπεδο Πρέβεζας – Άρτας: Ανώι, Θεσπρωτικό, Κρανιά, Δεσποτικά, Ριζοβούνι, όλα τα γύρω χωριά της Λάκκας Σουλίου.
Βόρεια Τζουμέρκα, Δωδώνη, Κεντρικά Τζουμέρκα, Άρτα, Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα.
Οικόπεδο Ιωαννίνων: 4.200 km2
To 45% του νομού Ιωαννίνων. 10 περιοχές NATURA, 46 παραδοσιακοί οικισμοί. Δήμοι Ιωαννιτών, Ζίτσας, Πωγωνίου, Ζαγορίου *
* Ο δήμος Ζαγορίου την ύστατη στιγμή στάθηκε στο ύψος του και δεν έδωσε τις σχετικές γνωμοδοτήσεις και μάλιστα πληροφορηθήκαμε πως σε επόμενο Δ.Σ ανακηρύσσει την περιοχή του ζώνη ενάντια στις εξορύξεις και τις φαραωνικές επενδύσεις.
11(έντεκα!!!) θαλάσσια «οικόπεδα» στο Ιόνιο και 9 (εννιά) σε Πελοπόννησο και Κρήτη. 20 (είκοσι) θαλάσσια «οικόπεδα». 220.000km2!!!
Δηλαδή σε όλη τη δυτική Ακτή από βόρεια της Κέρκυρας μέχρι Νότια της Κρήτης.

Από όλους εκφράστηκε η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους πολιτικούς, κυβερνητικούς και τοπικούς άρχοντες καθώς ο κόσμος της υπαίθρου έχει βιώσει το ψέμα και την αδικία, την εχθρική αγροτική πολιτική και τα παιχνίδια που τόσα χρόνια παίζονται εις βάρος μας.
Καθώς και η οργή για όσα γίνονται εις βάρος μας χωρίς να μας ενημερώνει κανείς ότι μας καταδικάζουν σε ΘΑΝΑΤΟ ερήμην μας.
Σε αυτή τη συζήτηση αποδομήσαμε τα ψεύδη των πετρελαϊκών γιατί όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε «τι να το κάνεις το πετρέλαιο όταν θα έχουν επιμολυνθεί με τοξικά απόβλητα τα νερά, ο αέρας, η γη και η θάλασσα και δεν θα μπορούμε να παράγουμε τροφή, δεν θα μπορούμε να αναπνεύσουμε, να ψαρέψουμε, να κολυμπήσουμε, να ζήσουμε.»
Και βεβαίως εκφράστηκε εκτός από την έντονη ανησυχία μας για το ξεπούλημα της ίδιας μας της ζωής με αποικιοκρατικούς όρους στις πολυεθνικές και ο φόβος του πολέμου όταν το αποφασίσουν οι παρανοϊκοί μανιακοί της εξουσίας γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως ένα λόμπι με πολλά πλοκάμια είναι αυτό που ελέγχει και δημιουργεί καταστάσεις πολέμου παγκόσμια και καθορίζει τα πράγματα για μας χωρίς εμάς.

Μπήκαν δύο πάρα πολύ σοβαρές θεματικές ενότητες τις οποίες αποφασίσαμε να αναπτύξουμε σε επόμενο διάστημα και αφορούν την καθολική αλλαγή μοντέλου για τη ζωή μας.
Α. Απεμπλοκή από τα ορυκτά και ήπιες ΑΠΕ συμπεριλαμβανομένου ενός προϊόντος που παράγεται στην περιοχή μας και είναι το «απόβλητο» του ελαιοκάρπου. Πυρήνας και πυρηνέλαιο.
Β. Αγροτουρισμός και βελτίωση του παραγόμενου ελαιολάδου αλλά και άλλων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και αλιευμάτων, που αποτελούν τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΥΣΟ!
Και για τις δύο αυτές θεματικές δεσμευτήκαμε να απευθυνθούμε σε ανθρώπους με ειδικές γνώσεις και εμπειρία ώστε να ενημερωθούμε όλοι για τις προοπτικές.

Ξεκινήσαμε την συνέλευση παρουσιάζοντας ένα μικρό μέρος από το ντοκυμαντέρ verde petrolio https://www.youtube.com/watch?v=6Azay2QIALQ
για τα Μπασιλικάτα της Ιταλίας, μια περιοχή που μοιάζει τόσο πολύ με την Ήπειρο, όπου παρακολουθήσαμε την αρρώστια, τον εγκλωβισμό των κατοίκων στην κόλαση, που οι τοπικοί τους κυβερνόντες (κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση) τους παρουσίαζαν σαν παράδεισο για να υφαρπάξουν τη γη τους, η οποία σήμερα πεθαίνει κυριολεκτικά! μαζί με τους κατοίκους της!, βλέποντας πραγματικά εικόνες από το μέλλον μας αν δεν αντιδράσουμε άμεσα με όλα τα μέσα που διαθέτουμε.

Κλείσαμε την κουβέντα μας βάζοντας ως στόχο την όσο μεγαλύτερη συμμετοχή γίνεται στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο κατά των εξορύξεων που γίνεται, την Παρασκευή 1η Ιούνη 2018 και ώρα 18.00 στα Γιάννενα.
Και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν.
Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή μας.
Η Πρωτοβουλία μας καθώς και αντιπροσωπείες των άλλων Πρωτοβουλιών της Ηπείρου θα συμμετέχουμε την Κυριακή 13 Μάη στις 11.00 το πρωί στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πύλη της Νατοϊκής Βάσης στο ΑΚΤΙΟ, όπου καλούν τα εργατικά κέντρα της περιοχής.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ
ΟΧΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΕ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟ

Σελίδες FB:
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
Eξορύξεις STOP Πρέβεζα
Ομάδα Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ/ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ/ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

*Για την συμμετοχή σας στο συλλαλητήριο των Ιωαννίνων μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλεφωνά 6937099240, 6932646168 ώστε να φροντίσουμε για Λεωφορεία.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites