ΠΡΕΒΕΖΑ : Μαζική η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

Με κεντρικό σύνθημα «Οργανώνουμε την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,για την τελική νίκη των λαών»,πραγματοποιήθηκε της 10πμ η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα.

Στην συγκέντρωση πήραν μέρος τα Σωματεία: Ι/Υ Ν. Πρέβεζας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας, Οδηγών Ν. Πρέβεζας,Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πρέβεζας,Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πρέβεζας,Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ν. Πρέβεζας, η ΕΕΔΥΕ Πρέβεζας, η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλοι μαζικοί φορείς.

Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας ο αντιπρόεδρος, συναγωνιστής Νίκος Τσέγκος, και εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου ο συναγωνιστής Ανδρέας Καραμάνης.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο συναγωνιστής Μισηρλής Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Πρέβεζας.

Στις ομιλίες τονίστηκαν οι αγώνες και οι θυσίες της εργατικής τάξης, όλων των ηρώων νεκρών εργατών που έβαψαν διαχρονικά με το αίμα τους την ημέρα της Πρωτομαγιάς για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια,ανεργία,πολέμους και προσφυγιά. Επισημάνθηκαν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία στο εσωτερικό εφαρμόζει απαρέγγλιτα την αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, και ταυτόχρονα εμπλέκει τη χώρα όλο και περισσότερο σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς καθώς έχει μετατραπεί σε σημαιοφόρο των ευρωατλαντικών συμφερόντων στην περιοχή μας.Καταδικάστηκαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία που απέδειξαν πως ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν αποτελούν παράγοντες σταθερότητας αλλά μόνιμη πηγή κινδύνων για τους λαούς. Τονίστηκε η αναγκαιότητα της μαζικοποίησης των ταξικών συνδικάτων σε αντιπαράθεση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, του πολιτικού του προσωπικού, των λυκοσυμμαχιών του ΝΑΤΟ-ΕΕ, των στηριγμάτων του μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚ Πρέβεζας που υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Σταύρου Κάππα, ενός από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή.

Οι ταξικές δυνάμεις ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την Τετάρτη 2/5, ώρα 08.30 για την κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια,συμμετέχοντας στην 3ωρη στάση εργασίας, κατά των διώξεων στελεχών του εργατικού κινήματος και μελών ταξικών σωματείων που αγωνίζονται ενάντια σε πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.

Επίσης δήλωσαν τη στήριξη και συμμετοχή τους στο αντιιμπεριαλιστικό-αντινατοϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή 13/5 [ημέρα Πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης], 11.00 πμ στο Άκτιο και στην πορεία της 12.30 πμ στους δρόμους της Λευκάδας. Μια πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης Πρέβεζας,Άρτας,Αγρινίου και των Εργατικών Κέντρων Ιωαννίνων,Λευκάδας,Βόνιτσας και Άρτας, καθώς και ταξικών σωματείων της περιοχής μας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites