ΠΑΡΓΑ : Απόφαση – Βόμβα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων για τις ξαπλώστρες

Συνέχεια στο “σήριαλ” με τις ξαπλώστρες στην παραλία “Μπροστά Κρυονέρι” της Πάργας, έβαλε η αίτηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάργας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η οποία ουσιαστικά ακυρώνει τις αποφάσεις του Δημ. Λιμ. Ταμείου, με τις οποίες το συγκεκριμένο προχώρησε στην απευθείας ανάθεση και την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στη Χερσαία Ζώνη του Λιμένα Πάργας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχεία όμορα επί του αιγιαλού με συνολικό αντίτιμο το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Οι αποφάσεις αυτές του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου το καλοκαίρι του 2017 με τις οποίες δόθηκαν οι συγκεκριμένες τριετείς άδειες χρήσης της χερσαίας ζώνης στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και στα Ξενοδοχεία, προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση των επαγγελματιών που επί χρόνια μίσθωναν το συγκεκριμένο κομμάτι του αιγιαλού καταβάλλοντας μεγάλα ποσά για την τοποθέτηση ομπρελών – ξαπλώστρων, αφού με την απευθείας ανάθεση, τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό και να καταθέσουν προσφορές για την εκ νέου μίσθωση του, ενώ με απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο απέρριψε και σχετικές αιτήσεις του.

Με προσφυγή τους οι επαγγελματίες ενώπιον του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ,ζήτησαν την ακύρωση των εν λόγω αποφάσεων , προσφυγή που έγινε αποδεκτή, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου την οποία επικαλείται και η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, στις άδειες των εν λόγω καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και  ξενοδοχείων δεν προβλέπονταν η τοποθέτηση ομπρελών – ανακλίντρων, παρά μόνο η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, γεγονός  που προσέκρουε στις εντολές της Διεύθυνσης Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου.

Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες οι επαγγελματίες προσέφυγαν νομικά κατά του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάργας, μέλη του οποίου αντιμετώπισαν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Δικαστήριο της Πρέβεζας, το οποίο τους έκρινε αθώους για την συγκεκριμένη κατηγορία, ωστόσο αυτό δεν επίλυε ουσιαστικά το ζήτημα μιας και η απόφαση του Υπουργείου ήταν ξεκάθαρη και έπρεπε να εφαρμοστεί.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάργας μη δείχνοντας διάθεση να την εφαρμόσει, κατέφυγε ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, προσπαθώντας να πετύχει την αναστολή εκτέλεσης της , προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς για οικονομική και ηθική βλάβη, τους οποίους με την από 13 Φεβρουαρίου 2018, απόφασή του, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ιωαννίνων απέρριψε ως αβάσιμους.

Τελικά στην πρόσφατη συνεδρίαση του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάργας αποφάσισε κατά πλειοψηφία την συμμόρφωση του με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων και την ανάκληση των αδειών που είχαν δοθεί στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στη παραλία Μπροστά Κριονέρι, εξουσιοδοτώντας ταυτόχρονα τον Πρόεδρο κ. Σπανό Κωνσταντίνο να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Η υπόθεση αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αν και κατά πόσο οι νέες διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, αυτή τη φορά θα είναι σύμφωνες με τις εντολές της Διεύθυνσης Λιμενικής Πολιτικής.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites