Με σύμβαση παραχώρησης η σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα

Τη διαβεβαίωση ότι η Ήπειρος θα έχει αμέριστη στήριξη της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού της Ε.Ε., έδωσαν χθες οι ευρωβουλευτές- μέλη της που επισκέφθηκαν διαδοχικά τα Γιάννενα και την Άρτα.
Η στήριξη αυτή, θεωρείται αναγκαία, καθώς σύντομα, αν δώσει κανείς βάση στα όσα ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης στη σύσκεψη που έγινε στην Άρτα, ανέφερε ότι τα δύο μεγάλα οδικά έργα που αφορούν άμεσα την Ήπειρο, η σύνδεση της Ιόνιας με Πρέβεζα και Κακαβιά, πρόκειται να ζητηθεί να ενταχθούν στη σύμβαση παραχώρησης. Χρονοδιάγραμμα κλπ δεν έδωσε, οπότε θα πρέπει οι Ηπειρώτες να συνεχίσουν να βρίσκονται στην αναμονή. Ενδεχομένως σε καλύτερη μοίρα να βρίσκεται ο Ε-65, καθώς το αίτημα για την ολοκλήρωσή του έχει αποσταλεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε στάση που έκαναν στο Κέντρο Ελέγχου της Ιόνιας Οδού στο Επισκοπικό, οι Ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν για τον νέο οδικό άξονα και τις προοπτικές που αυτός δίνει στην Ήπειρο και γενικότερα στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Καρίμα Ντελί (από τη Γαλλία), δήλωσε ότι η ΄Ηπειρος θα πρέπει να στηριχτεί ακόμη περισσότερο και την προσεχή περίοδο, ώστε σε λίγα χρόνια να μην ανήκει στις πιο φτωχές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην Επιτροπή συμμετείχαν και οι Έλληνες ευρωβουλευτές Μίλτος Κύρκος («Ποτάμι») και Ελίζα Βόζεμπεργκ (ΝΔ), με τον πρώτο να έχει προτείνει την επίσκεψη της Επιτροπής στην Ήπειρο.
Όπως είπε μιλώντας στα ΜΜΕ, αυτή την περίοδο, γίνεται συζήτηση για το νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε. και είναι ευκαιρία να γίνουν παρεμβάσεις ώστε η Ευρώπη να βοηθήσει τις περιφέρειες.
Στην συνάντηση που έγινε στην Άρτα έγινε εκτενής συζήτηση για όλα τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα της Ηπείρου, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη. Σύμφωνα μάλιστα με την Ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ η, εξαμελής αποστολή των Ευρωβουλευτών, είχε στόχο εκτός της βελτίωσης της προσβασιμότητας και την εξέταση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης παρεμβάσεων που αφορούν όχι μόνο την κατασκευή και το σχεδιασμό νέων υποδομών, αλλά και τη συντήρηση- αναβάθμιση των υφιστάμενων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Υπουργοί Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη, Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλής, οι Περιφερειάρχες Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνης και Δυτικής Ελλάδος Απόστ. Κατσιφάρας, Αντιπεριφερειάρχες και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Εκτενή συζήτηση με τα μέλη της Επιτροπής είχαν τη Δευτέρα το βράδυ ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, οι οποίοι έθεσαν ζητήματα σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα, επισημαίνοντας και την μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας που έφεραν η Εγνατία αρχικά και η Ιόνια οδός τους τελευταίους μήνες.

πηγή: Πρωινός Λόγος


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites