Χάρης Ναξάκης : “Το Σεπτέμβριο του 2019 η Πρέβεζα θα υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές Πανεπιστημίου”

Τη παραμονή της έδρας του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα ξεκαθάρισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ,ο πρόεδρος του Τμήματος  κ. Χάρης Ναξάκης.

Ο κ. Ναξάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο Νόμος, ο οποίος εκτός απροόπτου θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι, θα αναφέρει ξεκάθαρα ότι το Τμήμα που λειτουργεί στην Πρέβεζα, θα εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών, η έδρα της οποίας θα είναι στα Γιάννενα, ενώ η έδρα του τμήματος θα είναι στην Πρέβεζα, ενώ αναφορικά με τις επισημάνσεις της συγκλήτου που πριν λίγες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας, για μελλοντικές μετακινήσεις τμημάτων ανάλογα με τις συνθήκες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ),  δήλωσε πως θεωρεί απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σχετικά με τη ενοποίηση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος του τμήματος τόνισε πως, αυτό είναι ένα μοντέλο που θα ακολουθηθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα και πιθανή μη ψήφιση του θα ακυρώσει συνολικά την μεταρρύθμιση αφού, το μεγάλο αγκάθι στην όλη προσπάθεια είναι οι έντονες αντιδράσεις των Πανεπιστημιακών καθηγητών, οι οποίοι ζητούν την εκ νέου αξιολόγηση των καθηγητών που διδάσκουν στα ΤΕΙ.

Η ενοποίηση αυτή σύμφωνα με τον κ. Ναξάκη θα φέρει και μία σειρά από αλλαγές τόσο σε ζητήματα υποδομών, όσο και στη ποιότητα σπουδών καθώς, με την πανεπιστημιοποίηση του Τμήματος θα υπάρξει πλέον η δυνατότητα απονομής διδακτορικών τίτλων, ενώ σε δεύτερο χρόνο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα συζητηθεί η πρόταση για δημιουργία επαγγελματικών σχολών διετούς φοίτησης για τους απόφοιτους των Επαγγελματικών Λυκείων αλλά και, η δημιουργία ενός Ερευνητικού Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάλυσης και Αλληλέγγυας Κοινωνικής Οικονομίας.

Αναφορικά με τις κτιριακές υποδομές και το γεγονός ότι, το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής λειτουργεί από το 2006 χωρίς να έχει παραληφθεί το κτίριο  ο κ. Ναξάκης τόνισε πως, το πρόβλημα της μόνωσης του κτιρίου που καθιστά τη παραλαβή του αδύνατη θα λυθεί  μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα χρηματοδοτήσει τις εργασίες κατασκευής στέγης μέσα στο Φθινόπωρο. Με την παραλαβή του κτιρίου ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για τη δημιουργία χώρου εστίασης αλλά και άθλησης των φοιτητών εντός των εγκαταστάσεων.

Για το θέμα της έλλειψης φοιτητικής εστίας που οδηγεί πολλούς φοιτητές να εγκαταλείπουν τη πόλη μας . ο κ. Ναξάκης αποκάλυψε πως στο τραπέζι των συζητήσεων έχει “πέσει” η πρόταση για μίσθωση ξενοδοχειακών μονάδων,  ενώ ήδη έχουν γίνει και οι πρώτες επαφές με ξενοδόχους οι οποίοι βλέπουν με καλό μάτι αυτό το ενδεχόμενο.

Τέλος, ο κ.Ναξάκης θέλοντας να βάλει ένα τέλος στη προσπάθεια ορισμένων κύκλων να πολιτικοποιήσουν την αναγόρευσης του Υπουργού Οικονομικών και Καθηγητή του ΕΚΠΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου σε επίτιμο καθηγητή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής , ξεκαθάρισε πως η αναγόρευσης έχει να κάνει αποκλειστικά με την συμβολή του στις Οικονομικές Επιστήμες, ενώ θα είναι η πρώτη  που πραγματοποιείται κατά την διάρκεια της  20χρονης λειτουργία του ΤΕΙ Ηπείρου.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites