Σάββατο, 08/09/2018

ΠΡΕΒΕΖΑ : Τον επόμενο μήνα ξεκινούν οι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ για τη φέτα και το χύμα λάδι στα εστιατόρια

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Πρέβεζας και τη Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πρέβεζας  Ημερίδα με θέμα: «Έλεγχοι ενόψει θερινής περιόδου»  

 Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο  Προϊστάμενος του ΕΦΕΤ Ηπείρου κ. Μιλτιάδης Ζήκος, ο οποίος αναφέρθηκε στις διαδικασίες που οφείλουν να ακολουθούν οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και διατροφής σε δύο βασικά είδη την φέτα και το ελαιόλαδο.

 Σχετικά με τη φέτα ,  όταν στον κατάλογο αναγράφεται  ότι ένα πιάτο έχει φέτα, θα πρέπει να μπορεί να το αποδείξει ο εστιάτορας με την παρουσίαση του απαραίτητου παραστατικού και για το λόγο αυτό θα πρέπει να διατηρεί το προϊόν στην αρχική του συσκευασία, σε αντίθετη περίπτωση ο ελεγκτής θεωρεί ότι είναι λευκό τυρί και επιβάλλει το ανάλογο πρόστιμο.

Το άλλο πρόβλημα είναι το ελαιόλαδο και το ξύδι όπου  η διαδικασία είναι συγκεκριμένη .Θα πρέπει υποχρεωτικά στις κουζίνες για τις παρασκευές να χρησιμοποιείται συσκευασμένο ελαιόλαδο 5 ή 10 λίτρων , ενώ στα τραπέζια  να υπάρχει ατομική συσκευασία για το λάδι και το ξύδι .Αν γίνει έλεγχος και βρεθεί χύμα λάδι ή ξύδι  στο τραπέζι το πρόστιμο είναι δεδομένο.

Τελειώνοντας ο κ. Ζήκος είπε :«Τα πρόστιμα δεν είναι η λύση.Γιατί να βάλω 5000 πρόστιμο στην επιχείρηση ,είναι καλύτερα τα χρήματα αυτά η επιχείρηση να τα  δώσει στην εκπαίδευση , τον εξοπλισμό , στο να βελτιώσει τα ψυγεία της , τις διαδικασίες  , να κάνει μια καλύτερη κουζίνα .Σε άλλες περιοχές που έχουν βαριά τουριστικά προϊόντα όπως η Κρήτη έχουν επενδύσει πάνω στην εκπαίδευση, δεν βάζουν άτομο στην επιχείρηση εάν δεν έχει επαφή με το τρόφιμο.»

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης , μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος των Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  Σπύρος Κόκκαλης και πολλοί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης , των ξενοδόχων και του τροφίμου. Στο τέλος της ημερίδας ακολούθησαν συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων.

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ