ΠΡΕΒΕΖΑ : Την Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιορτάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

Τα Μουσεία κατέχουν σήμερα κομβικό ρόλο στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα αποτελούν επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων. Η συνεχής διεύρυνση του κοινού, που αποτελεί μόνιμο στόχο των μουσείων, απαιτεί στις μέρες μας ενισχυμένη διασύνδεση των μουσείων μεταξύ τους, με άλλους φορείς και με το κοινό. Επίσης απαιτούνται νέες προσεγγίσεις για τη διάδοση μουσειακής εμπειρίας στα κοινωνικά δίκτυα (στην ψηφιακή ή στην αναλογική τους μορφή).
Η 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο, όπως είναι γνωστό, ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων και κάθε χρόνο εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2018, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό»
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, πρόκειται να συμμετάσχει και τη φετινή χρονιά για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018 με τις εξής δράσεις:
Τα Μουσεία της Ηπείρου (δια)δικτυώνονται: Η δράση αποσκοπεί στη δημιουργία ενός άτυπου δικτύου των τεσσάρων αρχαιολογικών μουσείων της Ηπείρου, (Ιωαννίνων, Άρτας, Ηγουμενίτσας και Νικόπολης), επιδιώκοντας την προσέγγιση και την ευαισθητοποίηση μεγαλύτερων ομάδων κοινού για τα πολιτιστικά αγαθά, αποφάσισαν τη δημιουργία ενός άτυπου δικτύου Μουσείων, το οποίο θα στηρίζεται στη συνεργασία και την ανάπτυξη κοινών δράσεων σε επίπεδο προβολής. Κοινός στόχος, οι εκθέσεις των τεσσάρων Μουσείων της Ηπείρου να λειτουργούν ως συμπληρωματικοί κόμβοι ενημέρωσης για τον επισκέπτη, οι οποίοι θα τον ταξιδεύουν στις διαφορετικές όψεις της ιστορίας της Ηπείρου, ενώ παράλληλα θα τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει το ταξίδι του και στα υπόλοιπα Μουσεία του δικτύου.
Εναρκτήρια δράση αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί η ταυτόχρονη προβολή οπτικοακουστικού υλικού (video) και στα τέσσερα Μουσεία, σχετικού με την ιστορία και τις δράσεις κάθε μουσείου. Σχετικές αναρτήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις σελίδες τους στο διαδίκτυο.
#NICOPOLISMUSEUM project: Για πρώτη φορά στο αρχαιολογικό μουσείο Νικόπολης ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να τραβήξει τις δικές του selfies, σε επιλεγμένα σημεία του μουσειακού χώρου, όπου θα έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις Selfie Spot, με hashtags #NICOPOLISMUSEUM και #NICOPOLISMOSAICS για να τις δημοσιεύσει στα κοινωνικά δίκτυα facebook και instagram. Επιπλέον στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθεί από το προσωπικό της Εφορείας, ξενάγηση στις αίθουσες του μουσείου με τις μόνιμες συλλογές. Συγκεκριμένα, οι ξεναγήσεις για το κοινό, θα υλοποιηθούν στις 11.30π.μ και 12.30μ.μ. την Παρασκευή στις 18 Μαΐου του 2018.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2682089890, Δευτέρα – Παρασκευή με την αρχαιολόγο κ. Γεωργία Πεταρούδα.
Η Είσοδος στο Μουσείο την ημέρα Εορτασμού της επετείου της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων –Παρασκευή 18 Μαΐου 2018- θα είναι ελεύθερη για όλους.
Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Ανθή Αγγέλη – αρχαιολόγος


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites