ΠΡΕΒΕΖΑ : Προτάσεις από τον Εξωραϊστικό Προοδευτικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου εν όψει της αυριανής ποδηλατοπορείας

Οι ποδηλάτες Πρέβεζας απέστειλαν το παρακάτω δελτίο τύπου:

Τα ποδήλατα δεν το βάζουν κάτω! Για 11η συνεχή χρονιά, στις 13 Μαΐου 2018, βγαίνουμε στους δρόμους των ελληνικών πόλεων και ζητάμε το χώρο που μας ανήκει.

Δεν είμαστε μόνο ποδηλάτισσες και ποδηλάτες. Είμαστε πεζοί, νέοι γονείς με καροτσάκια, ηλικιωμένοι που αναζητούν πεζοδρόμιο, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα που αναζητούν ράμπες. Είμαστε αυτές και αυτοί που καταλαβαίνουν ότι το μοντέλο οργάνωσης των πόλεων με μοναδικό άξονα το αυτοκίνητο έχει φτάσει στα όριά του.

Εξωραϊστικός Προοδευτικός Σύλλογος

“Άγιος Γεώργιος”

Καζαντζάκη 13

48100 ΠΡΕΒΕΖΑ

6976339520

 

Φίλοι ποδηλάτες. Παρακολουθούμε χρόνια τις κινητοποιήσεις σας και τη δυναμική του κινήματός σας η οποία πρέπει να έχει συγκεκριμένες στοχεύσεις για πρακτικά αποτελέσματα. Σας θέτουμε υπόψη σας τρία καίρια ζητήματα που θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας φέτος να στοχεύσετε αναδεικνύοντάς τα.

 

  • Υπόγεια διάβαση του Αγίου Γεωργίου (έγινε με το έργο της ζεύξης). Στη διάβαση αυτή συγκλίνουν 3 δρόμοι  με κύριο αυτόν της ντάπιας ο οποίος είχε κατάληξη στην είσοδο της διάβασης. Η πεζοδιάβαση έγινε για τη διέλευση των πεζών και ποδηλατών που συρρέουν από μεγάλο μέρος της πόλης (Κοκκινιά, Λευκαδίτικα, Νεάπολη κλπ) προς Κυανή. Αποφεύγουν έτσι τον κόμβο στα καλάμια, στον οποίο καταλήγει ένας από τους κύριους δρόμους εισόδου της πόλης με μεγάλη κυκλοφορία και επικινδυνότητα για τη ζωή πεζών και ποδηλατών μας. Η πεζοδιάβαση αυτή σε συνδυασμό με τον πεζόδρομο ποδηλατοδρόμο (φόρος-Σουρτζής) αποδίδει στην πόλη έναν τεράστιο ποδηλατοδρόμο – πεζόδρομο που μέσω Κυανής – παραλίας μπορεί να κυκλώσει την πόλη.

 

Το θέμα συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 5/11/2014 και ο κος Δήμαρχος δεσμεύτηκε για τη σύνταξη μελέτης από την τεχνική υπηρεσία. Η δέσμευση δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Προτείνουμε στη στάση στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου να ενημερώσετε τους συμμετέχοντες και να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα το ζήτημα της πεζοδιάβασης.

 

  • Απόδοση του άλσους Κυανής στους πεζούς και ποδηλάτες (μοναδικό περιαστικό δάσος και πνεύμονας πρασίνου).   Για όσους ακόμα δεν έχουν εμπεδώσει αυτήν την αναγκαιότητα, η εναλλακτική για την κυκλοφορία οχημάτων δίδεται «απλόχερα» και είναι ο δρόμος πλάι στο κάστρο που μπορεί άνετα να γίνει δύο κατευθύνσεων με την τοποθέτηση διαχωριστικών στις δύο γωνίες που δεν υπάρχει ορατότητα (σημειωτέον ότι ο δρόμος αυτός έχει μεγαλύτερο πλάτος από τον κύριο δρόμο εισόδου-εξόδου της πόλης στα «καλάμια»). Ο μικρός σε μήκος δρόμος από το κάστρο προς το αναψυκτήριο (κυανή) να δίδεται για πρόσβαση σε αυτό για ανεφοδιασμό, αλλά και για πάρκινγκ αναπήρων.

 

Προτείνουμε να κλείσει συμβολικά το άλσος της Κυανής και να συμπεριληφθεί και αυτό το ζήτημα σε ψήφισμά σας.

 

  • Μονοδρόμηση της οδού Αγίου Γεωργίου από τον οικισμό μέχρι τον Παντοκράτορα και δημιουργία κυκλοφοριακής λωρίδας για πεζούς και ποδηλάτες. Στο δρόμο αυτό η διέλευση πεζών και ποδηλατών εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους και δεν είναι μόνο μία η φορά που τον πότισαν με το αίμα τους. Δεν είναι μακρινή η ανάμνηση κινητοποίησης κατοίκων και φορέων της πόλης μετά το τελευταίο ατύχημα.

 

Προτείνουμε να είναι και αυτή η παρέμβαση στα αιτήματά σας.

 

ΥΓ

Οι προτάσεις μας αφορούν περιοχές που γειτνιάζουν με τον οικισμό μας στον οποίο ασκείται η δραστηριότητα του Συλλόγου μας. Προφανώς και συμπαραστεκόμαστε στο κίνημά σας που δρα σε όλη την έκταση της πόλης μας  «διεκδικώντας το χώρο που μας ανήκει».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites