ΠΡΕΒΕΖΑ : ΒΡΑΖΟΥΝ τα βρέφη και τα παιδιά στο Νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας του Δήμου

Τα σοβαρότατα θέματα που αντιμετωπίζει ο Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας του Δήμου Πρέβεζας συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου χθες Τετάρτη 30 Μαϊου.

Το ζήτημα τέθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως από τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης “Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας” κ. Διονύση Καλλίνικο, έπειτα και από τις έντονες αντιδράσεις και το υπογεγραμμένο έγγραφο της πλειοψηφίας των γονέων και κηδεμόνων των βρεφών και των παιδιών που απασχολούνται στον συγκεκριμένο Βρεφονηπιακό Σταθμό,το οποίο κατατέθηκε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καλλίνικος και αναφέρουν και οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών στο σχετικό έγγραφο τους τα κλιματιστικά που έχουν εγκατασταθεί δεν λειτουργούν , η εάν λειτουργούν δεν αποδίδουν .Η οροφή του χώρου αίθριου το οποίο χρησιμοποιείται από μικρά παιδιά είναι θερμοκήπιο …(με ότι αυτό συνεπάγεται ) και η θερμοκρασία εντός του χώρου αγγίζει τους 35 βαθμούς κελσίου την ίδια στιγμή που η εξωτερική θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 30 βαθμούς κελσίου.

Επίσης το κτίριο αντιμετωπίζει προβλήματα υγρασίας , διάβρωσης και στα ανοίγματα (κυρίως στο χώρο της κουζίνας όπου βρίσκονται εκτεθειμένα τρόφιμα με τα οποία σιτίζονται τα παιδιά) δεν υπάρχουν σίτες.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλλίνικος ανέφερε τα εξής :

“Έπειτα από επίσκεψη στον ΒΣΟΦ , έναν χώρο μονάδας που τον παραλάβαμε σχεδόν όλοι εδώ μέσα , διαπιστώσαμε έντονα προβλήματα διαμονής και χρήσης βρεφών και παιδιών προσχολικής ηλικίας.
Τα κλιματιστικά δεν λειτουργούν , η εάν λειτουργούν δεν λειτουργούν αποτελεσματικά…..
Η οροφή του χώρου αίθριου το οποίο χρησιμοποιείται από μικρά παιδιά είναι θερμοκήπιο …(με ότι αυτό συνεπάγεται)…
Η θερμοκρασία χθες εντός του χώρου έδειχνε 35 βαθμούς….
Θα ήθελα να ενημερωθούμε τόσο εμείς όσο και οι γονείς (έχουν συλλεχτεί 51 υπογραφές) …, εάν και πότε πρόκειται να επιδιορθωθούν τα προβλήματα εντός του χώρου….. ώστε οι συνθήκες χρήσης να είναι οι πρέπουσες για την χρήση παιδιών σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία.

Θα ήθελα να ενημερωθώ επίσης εάν έχουν επιλυθεί προβλήματα υγρασίας και διάβρωσης σε χώρους του κτιρίου, εάν πρόκειται να τοποθετηθούν σήτες στα ανοίγματα και εάν λειτούργει το Φ/Β στοιχείο οροφής…
Έχει συζητήθει η τοποθέτηση ειδικής μεμβράνης απορροφητικής για την απομάκρυνσης της ηλιακής ακτινοβολίας ή ακόμη και η δημιουργία κουπόλων οροφής ώστε να έχουμε τον απαιτούμενο αερισμό και την απομείωση μέγιστων θερμοκρασιών σε ένα βιοκλιματικό κτίριο ;”

Στο κ. Καλλίνικο απάντησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ευάγγελος Γιαννουλάτος, ο οποίος πέφτοντας συνεχώς σε αντιφάσεις ισχυρίστηκε ότι τα κλιματιστικά λειτουργούν, ωστόσο όπως προκύπτει από τα απομαγνητοφωνημένα, ο ίδιος αναφέρει λίγο αργότερα ότι στα προβλήματα του κτιρίου είναι και το ζήτημα της θερμοκρασίας (που δεν θα ήταν αν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά).

Ο κ. Γιαννουλάτος επίσης έριξε το βάρος των ευθυνών και στη διεύθυνση του σχολείου αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, “οι κυρίες που το διευθύνουν θέλουν εκπαίδευση” (ποιος όφειλε άραγε να τις ενημερώσει ένα χρόνο τώρα;;;;) στο πως θα αερίζουν το χώρο αφού όπως ανέφερε το κτίριο είναι βιοκλιματικό.

Η στιχομυθία που ακολούθησε κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του κ. Γιαννουλάτου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με δημοτικούς συμβούλους τόσο της παράταξης που ανήκει ο ίδιος όσο, και άλλων παρατάξεων να σχολιάζουν ποικιλοτρόπως τα λεγόμενα του.

Ακολουθεί μέρος από το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα:

Ευάγγελος Γιαννουλάτος:  “Θα ήθελα να ενημερώνετε λίγο και τις υπηρεσίες. Το κάνουν για εντυπώσεις και αυτό φαίνεται. Δίνουμε αγώνα καθημερινό. Αν ρωτούσατε τις υπηρεσίες και προσωπικά εμένα θα σας λέγαμε ότι είμαστε εκεί τη τελευταία βδομάδα καθημερινά με εξειδικευμένους ανθρώπους. Θέλω να τονίζω ότι και εμείς τα παιδιά μας εκεί τα έχουμε. Έγινε σχεδιασμός λανθασμένος από τη προηγούμενη αρχή στο αίθριο εκεί και το ξέρετε γιατί το είχαμε πει εδώ πέρα. Όταν σχεδίαζαν ένα κτίριο βιοκλιματικό δεν είχαν λάβει υπόψιν τις αίθουσες και την δυναμική που δήλωναν στο Υπουργείο. Οπότε αναγκαστήκαμε εμείς πριν πάρουμε την αδειοδότηση πριν κανα χρόνο πόσα τετραγωνικά ήταν η αδειοδότηση και αναγκαστηκάμε και κλείσαμε το αίθριο. Αυτή είναι η αλήθεια η πραγματική”

Καλλίνικος: ” Λειτουργούν τα κλιματιστικά;”

Γιαννουλάτος : ” Βεβαίως λειτουργούν τα κλιματιστικά”

Καλλίνικος : ” Το φωτοβολταϊκό λειτουργεί;;”

Γιαννουλάτος : ” Βεβαίως και λειτουργεί σας απαντάω κάθετα”

Καλλίνικος : “Η οροφή είναι θερμοκήπιο;;;”

Γιαννουλάτος : ” Η οροφή και τα προβλήματα στεγανότητας που σας είπα πριν από λίγο μπαίνει σε έργο να γίνει μόνιμη οροφή. Θα γίνει έργο δημόσιο εμείς όμως θα βάλουμε και δίχτυ σκίασης. Και θα σας πω και κάτι άλλο… το κτίριο είναι βιοκλιματικό και αν ξέρετε λίγο από βιοκλιματικό σχεδιασμό θέλει λίγο και η θερμοκρασία να ρυθμιστεί και με τα ανοίγματα. Που σημαίνει ότι θέλουν λίγο μια εκπαίδευση  οι κυρίες που το διευθύνουν τις οποίες θα αναλάβουμε και αυτές εμείς. Άρα οι καταπακτές στο χώρο του αιθρίου που έχει αυτή τη θερμοκρασία δεν ήταν ανοιγμένες και έχει 4 καταπακτές άμα τις είδατε.”

Παύλος Σαραμπασίνας : “Τώρα, είναι αποτυχία αυτό το κτίριο εκεί, αφού το ξέρεις! Τσάμπα το συζητάμε. Μπάζει νερό!Αποτυχία καθαρά”

Γιαννουλάτος : ” Δεν θέλετε να ακούσετε!Σε ένα βιοκλιματικό κτίριο παίζει μεγάλο ρόλο η διαχείριση του αέρα των ανοιγμάτων (πόρτες και παράθυρα). Άρα σκίαση, μόνιμη κατασκευή, το φωτοβολταϊκό λειτουργεί. Σκίαση και καλύτερη διαχείριση του κτιρίου θα βελτιώσουν πολύ τη θερμοκρασία του κτιρίου και θα πάμε να τις μετρήσουμε μαζί το επόμενο διάστημα.”

Καλλίνικος : ” Σίτες υπάρχουν κ. Γιαννουλάτο; ”

Γιαννουλάτος: ” Οι σίτες είναι μια μικροδαπάνη που μπορεί εύκολα να την διαχειριστεί κάποιος. Οι σίτες είναι το πρόβλημα μας; Είπαμε είναι η υγρασία είναι η θερμοκρασία, είναι η σκίαση είναι πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά όμως είναι μια πολύ καλή υποδομή. Είναι το καλύτερο κτίριο που έχουμε.

Βασίλης Κωστούλας : ” Με τόσα προβλήματα που αναφέρεις Βαγγέλη;;;”

Παύλος Σαραμπασίνας : “Αυτοκίνητο καλό αλλά, δεν τραβάει …”

Μετά και την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία γονέων συναντήθηκαν με τον κ. Γιαννουλάτο στο χώρο του Βρεφονηπιακού Σταθμού και του επανέλαβαν ότι ζητούν άμεση και σοβαρή επίλυση των προβλημάτων με τον ίδιο να επαναλαμβάνει τα όσα είπε και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μάλιστα μια από τις μεσοβέζικες λύσεις (εκτός του δίχτυ σκίασης) που πρόκρινε και έδωσε προφορική εντολή για εφαρμογή της στη διεύθυνση ο κ. Γιαννουλάτος είναι το άνοιγμα όλων των πορτών και των παραθύρων του κτιρίου για το σχηματισμό ρεύματος αέρα στο χώρο , κάτι που όπως είναι φυσικό βρίσκει κάθετα αντίθετους τους γονείς, αφού η λύση αυτή θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών για ευνόητους λόγους, καθώς δεν υπάρχουν προστατευτικά κιγκλιδώματα σε κανένα από τα ανοίγματα αυτά.

Το θέμα του Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας του Δήμου Πρέβεζας είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον μιας και προκύπτουν σοβαρότατα ερωτήματα, για το πως ο Δήμος Πρέβεζας ανέλαβε την ευθύνη παραλαβής ενός κτιρίου το οποίο πριν ακόμα το παραλάβει γνώριζε εξαρχής ότι, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα τα οποία δεν είχε επιλύσει ο εργολάβος.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites