Δήλωση βουλευτή Ν. Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα

Με αφορμή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων», το οποίο τέθηκε  χθες σε δημόσια διαβούλευση και αφορά στην αυτοδίκαιη απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο βουλευτής Ν. Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας  Μπάρκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός, ότι η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συμπεριλαμβάνει την ίδρυση  Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα, σε μια αδικημένη περιοχή της Ηπείρου.

Μέσω του εν λόγω εγχειρήματος αποδεικνύεται έμπρακτα το ενδιαφέρον αυτής κυβέρνησης για την περιοχή μας, με τρόπο πραγματικά αναπτυξιακό, κοινωνικό και ταυτόχρονα ακαδημαϊκό.

Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποτελεί  μία ακόμη τομή στην δύσκολη προσπάθεια αντιμετώπισης των ανισοτήτων και των διαχωρισμών και είναι σίγουρο ότι θα συνδράμει αποτελεσματικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας.

Σίγουρο είναι, επίσης, ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν τη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου στα Γιάννενα ή οπουδήποτε αλλού, καθώς διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα.

Σίγουρο είναι, παράλληλα, ότι η σημερινή έδρα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηπείρου, στην οποία ανήκει το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής,  βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι η ίδρυση του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με έδρα την Πρέβεζα,  είναι υπόθεση του καθενός και της καθεμιάς που κατοικούν στον Ν. Πρέβεζας, γιατί είναι μια κατάκτηση οδηγός για το μέλλον αυτού του τόπου».

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Δείτε τις περιοχές που θα γίνουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αύριο Τρίτη

20/03/2023, 5:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας με την ταινία “Η σκοτεινή πλευρά της καρδιάς/ Εl lado oscuro del corazon”

20/03/2023, 5:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του Δημητρίου Συγκούνα

20/03/2023, 5:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Διάθεση Δωρεάν Ψηφιακής Υπογραφής σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

20/03/2023, 5:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα τοποθετήθηκε απινιδωτής

20/03/2023, 4:59 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Βράβευση του Δήμου Πάργας στην Verde Tec για την πρόοδο του στην διαχείριση απορριμμάτων

20/03/2023, 3:25 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites