ΠΡΕΒΕΖΑ : Τέλος στην διέλευση ποδηλάτων από τη παραλία βάζει με απόφαση του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Σε μια απόφαση που έχει ήδη προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2018.

Η απόφαση αυτή, με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι περιορισμοί σχετικά με την διέλευση οχημάτων από την παραλία της πόλης, απαγορεύει παντελώς η διέλευση των δικύκλων , μοτοποδηλάτων, μοτοσυκλετών, αλλά ακόμα και των ποδηλάτων, εκτός των κατόχων που έχουν εφοδιαστεί με ειδική κάρτα για τη διεκπεραίωση αλληλογραφίας, διανομής εφημερίδων κ.α. συναφών περιπτώσεων.

Η απαγόρευση των ποδηλάτων έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις καθώς τα ποδήλατα δεν είναι μηχανοκίνητα οχήματα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου λήφθηκε  υπόψιν η αυστηρή τήρηση των διατάξεων του ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ σχετικά με τους πεζοδρόμους που έχει ως εξής:

 Να δίνεται άδεια διέλευσης στους μόνιμα διαμένοντες μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και Εθνικής Αντίστασης, κατόπιν προσκόμισης
αποδεικτικών στοιχείων μονίμου διαμονής.
 Η άδεια θα χορηγείται μόνο για ένα όχημα ανά οικεία και κατάστημα και εφόσον δεν υπάρχει πρόσβαση από άλλο δρόμο, προκειμένου οι διαμένοντες να εξυπηρετούν αποκλειστικά τις ανάγκες τους.
 Η κίνηση των οχημάτων στον πεζόδρομο, θα γίνεται με τους παρακάτω όρους και περιορισμούς:
– Η ταχύτητα κίνησης των οχημάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει τηνταχύτητα κίνησης των πεζών, οι οποίοι πάντως σε κάθε περίπτωση, έχουν προτεραιότητα.
– Απαγορεύεται η οπισθοπορία των οχημάτων, εκτός αν αυτή γίνεται με την καθοδήγηση πεζού, καθώς και η επιτόπια στροφή τους.
– Σε ειδικές περιπτώσεις η αρμόδια Αρχή με αιτιολογημένη απόφασή της, μπορεί να απαγορεύσει προσωρινά την κυκλοφορία όλων των
οχημάτων, εφόσον αυτό επιβάλλεται για λόγους ασφαλείας και προστασίας των πεζών.
– Κάθε κάτοχος οχήματος, υποχρεούται να αποζημιώσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με βάση τον προϋπολογισμό της Τεχνικής του Υπηρεσίας, για τις ζημιές που τυχόν θα προκληθούν από την κυκλοφορία και την στάθμευση του οχήματός του εντός του πεζόδρομου.
– Η κίνηση των δικύκλων (ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσυκλετών), απαγορεύεται παντελώς, εκτός των κατόχων που έχουν εφοδιαστεί με ειδική κάρτα για τη διεκπεραίωση αλληλογραφίας, διανομής εφημερίδων κ.α. συναφών περιπτώσεων.
 Απαγορεύεται η στάθμευση αυτοκινήτων και δικύκλων (ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσυκλετών) επί του πεζόδρομου και των εισόδων του.
 Επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση στα οχήματα έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική, απορριμματοφόρα, οχήματα χρηματαποστολών, αστυνομικά οχήματα).
 Επιτρέπεται η διέλευση φορτηγών αυτοκινήτων βάρους έως 7 τόνων με σκοπό την τροφοδοσία των καταστημάτων, από τις ώρες 07.00 έως 10.00 και 15.00 έως 17.00 τις καθημερινές και το Σάββατο από 07.00 έως 10.00. Απαγορεύεται η διέλευση των φορτηγών αυτοκινήτων τροφοδοσίας καταστημάτων το Σάββατο το απόγευμα καθώς και τις Κυριακές και τις αργίες καθ’ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου.
Για την παραπάνω κίνηση, τα οχήματα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με ειδική κάρτα διέλευσης περιορισμένης χρονικής ισχύος, η οποία
τοποθετείται σε συγκεκριμένο σημείο του αυτοκινήτου και αναφέρει τον χρόνο ισχύος και τον αριθμό κυκλοφορίας.
 Ο πεζόδρομος να έχει μια κατεύθυνση με είσοδο από πλατεία Ανδρούτσου και έξοδο στην συμβολή με την οδό Καρυωτάκη.
 Τα άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να χρησιμοποιούν για την διέλευση την κάρτα που λαμβάνουν από το Γραφείο Συγκοινωνιών.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites