Ο Δήμος Ζηρού καταγγέλλει τον πρώην Δήμαρχο κ. Γιολδάση για σαμποτάζ αναφορικά με τη κατασκευή Πλατείας στο Θεσπρωτικό

Καταγγέλλουμε τη στάση του πρώην δημάρχου κ. Γιολδάση και του πρόεδρου της Τ.Κ. Θεσπρωτικού κ. Μήτσιου, να σαμποτάρουν την κατασκευή Πλατείας στο Θεσπρωτικό, υπηρετώντας μικροσυμφέροντα και μικροπολιτικούς σκοπούς.  

Η πολιτική βούληση για να γίνει το έργο είναι ισχυρή…!.

Είναι θεμιτό να αναπτύσσεται κοινωνικός διάλογος γύρω από ζητήματα που αφορούν ενέργειες και έργα του Δήμου καθώς και να προβάλλονται ενστάσεις όταν αυτές αφορούν το δημόσιο συμφέρον. Αυτό είναι ένα θέμα που ως Δημοτική αρχή και το υπερασπιζόμαστε και το επιζητούμαι. Όταν όμως γίνονται ή υποστηρίζονται ενέργειες ενάντια στο κοινό καλό, με μοναδικό γνώμονα να καθυστερήσει ή να μην υλοποιηθεί ένα σημαντικό έργο και να εξυπηρετηθούν συμφέροντα ελάχιστων, τότε χάνεται εντελώς κάθε μέτρο. Δυστυχώς κατά τη συζήτηση του θέματος “Χαρακτηρισμός τμήματος 10ης Επαρχιακής Οδού (εντός Θεσπρωτικού), της 4ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, είδαμε με λύπη να ορθώνουν εμπόδια και να ‘στήνονται’ πίσω από συμφέροντα δύο -τριών ατόμων ο πρώην δήμαρχος Ζηρού και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιολδάσης Δημήτριος αλλά και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Θεσπρωτικού κ. Μήτσιος Δημήτριος (σ.σ. τυγχάνει να είναι και γαμπρός του πρώην δημάρχου). Ο πρώτος κατέθεσε υπόμνημα -καταγγελία, με το οποίο υιοθετώντας τις θέσεις του κ. Ζαπαντιώτη Παναγιώτη και της κας Παρασκευής Δρόσου που για λόγους που σχετίζονται με ίδια συμφέροντα αντιδρούν και καταγγέλλουν την κατασκευή Πλατείας στο Θεσπρωτικό, ενώ ο δεύτερος, παρουσιάζοντας τα ίδια -ελλιπέστατα και εν πολλοίς παραπλανητικά- στοιχεία στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Θεσπρωτικού κατάφερε να αποσπάσει την αρνητική γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Να σημειώσουμε ότι το έργο κατασκευής Πλατείας στο Θεσπρωτικό είναι ένα πάγιο αίτημα των πολιτών αλλά και προεκλογική δέσμευση της σημερινή διοίκησης. Δεσμεύοντας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό ο Δήμος κατάφερε επιτέλους να το δημοπρατήσει και να το θέσει σε τροχιά υλοποίησης. Οι ενστάσεις ωστόσο των δύο πολιτών που προαναφέραμε, οι οποίοι έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα στον χώρο υλοποίησης του έργου, συνέβαλαν στην προσωρινή ακύρωση της υλοποίησής του. Το σκεπτικό και τα επιχειρήματα των καταγγελιών των δύο πολιτών,  υιοθέτησε με χαρακτηριστική ευκολία, προφανώς για μικροπολιτικούς σκοπούς, ο πρώην δήμαρχος κ. Γιολδάσης Δημήτριος, ξεχνώντας ότι τον αποχαρακτηρισμό του επίμαχου τμήματος δρόμου της 10ης Επαρχιακής οδού που διέρχεται από το Θεσπρωτικό, από Επαρχιακή Οδός σε Δημοτική Οδός, είχε εισηγηθεί και εγκρίνει η δική του διοίκηση με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8 Αυγούστου 2011 (ΑΔΑ: 4ΑΜ0ΩΡΟ -Π31).

Κλείνοντας σημειώνουμε τα εξής: Οι κ.κ. Γιολδάσης και Μήτσιου οφείλουν να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη και τον θεσμικό τους ρόλο. Τους καλούμε να εγκαταλείψουν παλαιοκομματικές και μικροπολιτικές τακτικές και να αποβάλουν σύνδρομα του αντιπολιτευόμενου. Θα προσέφεραν περισσότερα στον τόπο και στην πόλη του Θεσπρωτικού, εάν αντί να επιτίθενται στις αποφάσεις και στις προσπάθειες του Δήμου για την  πραγματοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου και να υιοθετούν τις καταγγελίες ελάχιστων που επιθυμούν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και μόνο, να συνεργάζονταν για το κοινό καλό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ως δημοτική αρχή του Δήμου Ζηρού ό,τι έχουμε σχεδιάσει για τις πόλεις και τα χωριά μας, για τους συμπολίτες μας και τη βελτίωση της ζωής τους, θα το υλοποιήσουμε. Η πλατεία του Θεσπρωτικού, είναι ένα έργο αναγκαίο για την αναβάθμιση της πόλης και όσα εμπόδια κι αν ορθωθούν θα γίνει. Το μόνο που ενδεχομένως να καταφέρουν με τις απαράδεκτες τακτικές που ακολουθούν είναι να καθυστερήσουν λίγο την υλοποίησή του. Ο κόσμος του Θεσπρωτικού που στην πλειονότητά του επιθυμεί την κατασκευή της Πλατείας, τώρα πλέον γνωρίζει ποιοι, με ενορχηστρωμένες ενέργειες, σαμποτάρουν το έργο. Δεν νοείται να υπάρχει πόλη στον Δήμο μας που να μην διαθέτει πλατεία, όταν πλατεία διαθέτει και το πιο μικρό χωριό σε ολόκληρο τον κόσμο και σε χώρες πολύ πιο υπανάπτυκτες από την δική μας… Το φαινόμενο της άναρχης στάθμευσης στο σημερινό κέντρο, για να μη θιγούν τα συμφέροντα ελάχιστων, δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν θα συνεχιστεί!.  

 

Υποσημείωση: Το υπόμνημα -καταγγελία του κ. Γιολδάση καθώς και το πρακτικό συνεδρίασης της Τοπικής Κοινότητας, θα τα βρείτε αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dimoszirou.gr

 

Γραφείο Δημάρχου


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites