Επίσημη γλώσσα της Πρέβεζας τα Αγγλικά ;;;

Ακούγοντας τις συνεντεύξεις  και τις ομιλίες του Πρεβεζάνου Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου στις οποίες πολλές φορές (σχεδόν πάντα) μνημονεύει τη πατρίδα του τη Πρέβεζα, θα νομίζει κανείς πως η πόλη αποτελεί Αγγλικό κρατίδιο της Βαλκανικής.

Όπως θα έχετε προσέξει οι περισσότερες θυμοσοφίες που θυμάται από την Πρέβεζα ο κ. Τσακαλώτος είναι στα Αγγλικά …

Τον Φεβρουάριο μετά από θερμό επεισόδιο με τον Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο καφενείο της Βουλής, ο υπουργός των Οικονομικών σχολίασε χρησιμοποιώντας μια βρετανική έκφραση συνδυασμένη με παραδοσιακές ελληνικές πινελιές: «όπως λέμε και στην Πρέβεζα ήταν storm in a teacup» (μετάφραση : καταιγίδα σε ένα φλιτζάνι τσάι).

Πριν από λίγες ημέρες στις 23 Μαρτίου σε ομιλία του στη Λάρισα ο Υπουργός Οικονομικών ξαναχτυπά, πάλι εις την Αγγλική λέγοντας προς τους Λαρισαίους   «Έχετε ένα ελάττωμα. Πίνετε τσίπουρο με γλυκάνισο. Αλλά όπως λένε και στη Πρέβεζα nobody is perfect (μετάφραση: κανείς δεν είναι τέλειος)»

Μόλις χθες σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Τσακαλώτος μνημονεύει πάλι τη Πρέβεζας. Μιλώντας για το αναπτυξιακό σχέδιο που συντάσσει η ελληνική κυβέρνηση ανάφερε «τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι ώστε όλη η κοινωνία να είναι – όπως λέμε στην Πρέβεζα – on board».

Ίσως ο τρόπος που το κάνει να είναι λίγο παράδοξος, όμως ο Υπουργός Οικονομικών και συντοπίτης μας κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος διαφημίζει την πόλη, έστω και στα Αγγλικά …

Δεν είναι λίγο πράγμα κάθε λίγο και λιγάκι η Πρέβεζα να γίνεται τίτλος μεγάλων ειδησεογραφικών sites και δεν είναι λίγο πράγμα ένας Υπουργός Οικονομικών έστω και έτσι να τονίζει την καταγωγή του.

Από την άλλη βέβαια η Πρέβεζα περιμένει πολλά παραπάνω από τον κ. Τσακαλώτο,  μιας και όπως τονίστηκε και στην επίσκεψη του μαζί με τον Αλέξη Χαρίτση τον Δεκέμβριο, υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες για την ανάπτυξη αυτού του τόπου όπως ένα πολύ καλό παράδειγμα η ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού που θα την βγάλει από την Οδική απομόνωση , αλλά και μια σειρά έργων που χρειάζονται για να δώσουν στην Πρέβεζα νέα πνοή.

Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα … μόνο θυμοσοφίες!

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites