Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει απόλυση από Super Market

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της Πρέβεζας τη νέα απόλυση εργαζόμενου στο s/m Lidl.
Η απόλυση έρχεται ως συνέχεια του ψυχολογικού πολέμου και της πίεσης από την πλευρά της εργοδοσίας που δέχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα ο εργαζόμενος για να οδηγηθεί σε παραίτηση. Χρησιμοποιώντας δήθεν «πρόφαση» λαθών από την πλευρά του εργαζόμενου και μη ικανοποιητική απόδοση, η εργοδοσία προχώρησε χωρίς κανέναν ενδοιασμό στην απόλυσή του.
Η πολυεθνική Lidl συνεχίζει να εξαπολύει επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στοχεύοντας στην γιγάντωση των κερδών της με το μικρότερο για αυτήν κόστος. Την ίδια περίοδο που προσπαθεί να αναβαθμίσει την εικόνα της με προωθητικές καμπάνιες και διαφημίσεις που παρουσιάζουν τους εργαζόμενους τρισευτυχισμένους, οι εργαζόμενοι βιώνουν την πιο άγρια εκμετάλλευση.
Καθημερινά αυξάνεται η εντατικοποίηση αλλά και η τρομοκρατία για να δουλεύει αδιαμαρτύρητα κάθε εργαζόμενος σε όλα τα πόστα και με εξαντλητικούς ρυθμούς. Καθημερινή είναι και η απειλή της απόλυσης, με τους εργαζόμενους να δέχονται επανειλημμένα επιπλήξεις και αιφνιδιαστικούς ελέγχους.
Η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι δεν κάνει απολύσεις αφού παίρνει κάθε δυνατό μέτρο για να εξαντλήσει σωματικά και ψυχολογικά τους εργαζόμενους και να τους οδηγήσει σε παραίτηση.Στοχεύει κυρίως στους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας ή με περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας για να μπορεί να τους αντικαταστήσει με νέους χωρίς δικαιώματα, και με χαμηλότερο μισθό.
Αυτός είναι ο βραβευμένος ως top εργοδότης που σακατεύει τους εργαζόμενους για να μπορεί να αυξάνει τα κέρδη του και να διεκδικεί όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.
Αυτός είναι ο βραβευμένος top εργοδότης, που πέρα από τα ανήκουστα επιχειρήματα και κατηγορίες που έχει χρησιμοποιήσει σε βάρος εργαζομένων που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις [κατηγορίες ότι κλέβουν ή ότι σκέφτηκαν να κλέψουν], δε δίστασε να απολύσει εργαζόμενη που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας, με τη δικαιολογία μάλιστα ότι είχε μιλήσει απότομα στους πελάτες.
Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες
Να μη συμβιβαστούμε με την εξαθλίωση,τις απολύσεις, τα 4ωρα,τις τσακισμένες ΣΣΕ,τους μισθους πείνας,την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Τα συμφέροντα της εργοδοσίας να αναπτύσσεται διαρκώς,να κυνηγάει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος πατώντας πάνω στην άγρια εκμετάλλευση, δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας για μόνιμη,πλήρη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα,για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας,για ελεύθερο χρόνο για μας και τις οικογενειές μας.
Κανείς συνάδελφος να μη μείνει μόνος του,φοβισμένος,να προσπαθεί ατομικά,ανοργάνωτος να λύσει τα προβλήματά του. Υπάρχει εμπειρία,όπου συλλογικά,μαζικά και με επιμονή δώσαμε μάχες και είχαμε κατακτήσεις.Όσο δεν παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας τόσο πιο οδυνηρές θα είναι οι συνέπειες σε βάρος μας.
Μαζί με το ταξικό Σωματείο των Ι/Υ να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια των αστικών κυβερνήσεων,της ΕΕ και της μεγαλοεργοδοσίας, που μας θέλουν με σκυμμένο κεφάλι,ξεμοναχιασμένους στους χώρους δουλειάς για να είμαστε εύκολη λεία για τα αφεντικά.
Που επιδιώκουν να ρίχνουμε τις απαιτήσεις μας, να συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα.
Που καλλιεργούν την αναμονή ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και να προσμένουμε την «ανάπτυξή» τους η οποία δεν αφορά την κάλυψη των δικαιωμάτων και των αναγκών μας αλλά την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
Την «ανάπτυξή» τους τη βιώνουν κάθε μέρα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στο πετσί τους με τσακισμένους μισθούς,εργασιακά δικαιώματα,συντάξεις, με ένταση της φοροληστείας,κατασχέσεις πλειστηριασμούς κτλ.
Έλα σε επαφή,οργανώσου στο σωματείο σου για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας ανήκει.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites