Σάββατο, 23/03/2019

Στην Πρέβεζα την επόμενη εβδομάδα ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εργασίας Μάριος Μουζάλας

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική «πλατφόρμα» του ΟΑΕΔ για την ρύθμιση δανείων που αφορά τους δανειολήπτες του τ. ΟΕΚ

Σε Αγρίνιο, Άρτα, Καρδίτσα, Ιωάννινα, Πρέβεζα και Λευκάδα θα βρεθεί από 16 έως 21 Απριλίου ο ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εργασίας Μάριος Μουζάλας στο πλαίσιο προβολής – προώθησης των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων του Υπουργείου Εργασίας που αφορούν στις εργατικές κατοικίες και στα δάνεια του τέως ΟΕΚ και τους δικαιούχους αυτών.
Να θυμίσουμε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ανοίξει η ηλεκτρονική «πλατφόρμα» του ΟΑΕΔ όπου εκεί θα υποβάλουν αιτήσεις οι δανειολήπτες του τ. ΟΕΚ για την ρύθμιση των δανείων τους. Υπενθυμίζεται πως η σχετική υπουργική απόφαση περιλαμβάνει δέσμη μέτρων για 81.715 οφειλέτες : διαγραφές βασικού ποσού οφειλών, τόκων και προσαυξήσεων, γενναίες εκπτώσεις και επιμήκυνση για μια 10ετία του χρόνου αποπληρωμής. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά τους δανειολήπτες εξ ιδίων κεφαλαίων του ΟΕΚ και όχι όσους είχαν δανειστεί από τράπεζες με επιδότηση του επιτοκίου.
Αναλυτικά προβλέπεται:
•Διαγραφή υπολοίπου οφειλής για όσους έχουν συνολικό χρέος μικρότερο των 6.000 και για όσους έχουν καταβάλει ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από το 60% του Τελικού Ποσού Δανείου. Περί τους 47.000 δανειολήπτες αποπληρώνουν έτσι πλήρως την οφειλή τους.
•Διαγραφή τόκων κεφαλαίου και τόκων υπερημερίας για όλους τους δανειολήπτες.
•Αφαίρεση από το αρχικό ποσό δανείου των τόκων κεφαλαίου και τόκων υπερημερίας που έχουν καταβληθεί από τους δανειολήπτες.
•Διαγραφή των κεφαλαιοποιημένων τόκων.
•Έκπτωση 15% στο ποσό χορήγησης όλων των δανειοληπτών κι επιπρόσθετη έκπτωση 10% για ευάλωτες ομάδες
•Επιπρόσθετη έκπτωση 20% για τους πολύτεκνους μετά τη μείωση του 15%.
•Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής κατά 10 έτη

Πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ