Τρίτη, 22/01/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ : Γροθιά στο στομάχι η εικόνα ανθρώπου που κοιμάται στο πεζοδρόμιο

photo Αναγνώστη

Είναι από τις εικόνες που όταν τις βλέπουμε στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως την Αθήνα ένα βάρος πλακώνει το μυαλό και τη καρδιά μας. Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από αναγνώστη του mypreveza.gr σήμερα Πέμπτη στις 7:30 το πρωί σε κεντρικότατο σημείο της Πρέβεζας. Κάτω από αυτή τη κουβέρτα και πάνω σε αυτό το πεζοδρόμιο κοιμάται ένας άνθρωπος. Δεν ξέρουμε αν είναι άνδρας ή γυναίκα, δεν ξέρουμε αν είναι Έλληνας ή μετανάστης. Δεν ξέρουμε επίσης τι είναι αυτό που τον οδήγησε να κοιμηθεί στο πεζοδρόμιο.Είναι μια εικόνα που δεν μας είναι γνώριμη την βλέπουμε για πρώτη φορά και για αυτό δεν ξέρουμε αν είναι άστεγος ή όχι. Αυτό που ξέρουμε είναι πως η εικόνα αυτή μας πονάει.

Σε μικρή απόσταση έχει βγάλει τα παπούτσια του πιθανόν για να προειδοποιήσει τους περαστικούς να μην τον ενοχλήσουν, για να μην σκοντάψει κανείς πάνω σε εκείνον αλλά πάνω στα παπούτσια του.Φαίνονται ολοκαίνουργια, μπορεί κάποιος να του τα έδωσε, όπως και τη κουβέρτα.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτή την εικόνα δεν θα την ξαναδούμε, πως ήταν κάτι παροδικό, κάτι ασήμαντο και σήμερα το βράδυ αυτός ο άνθρωπος θα κοιμάται σε ένα αναπαυτικό στρώμα, με καθαρά σεντόνια.

Πρέβεζα Απρίλιος 2018 …

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ