ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ : Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπισητων δασικών πυρκαγιών

Με σκοπό την προετοιμασία και τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που εκτείνεται από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου, συνεδρίασε την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας. Κατά τη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών και τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων με τους προέδρους και εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενων δασικών πυρκαγιών.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Απόστολου Γιολδάση, ο οποίος τόνισε τη σημασία των συσκέψεων αυτών στην αποτελεσματικότερη οργάνωση και τον συντονισμό στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας. Το θέμα της συνεδρίασης ήταν: «Σχεδιασμός και μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών 2018».

Ο Υποδ/τής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας κ. Μικρούλης Αθανάσιος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τόνισε ότι είναι σημαντικό που μετέχουν όλοι στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας καθώς  μέσω της συνεργασίας λύνονται πολλά ζητήματα, ενώ υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία των μέτρων πρόληψης.

Ο υποδιοικητής της Π.Υ. Φιλιππιάδας κ. Σωτήρης Μπαλής επισήμανε το αυξημένο κόστος των πυρκαγιών και ενημέρωσε ότι η βάση του Ακτίου θα παρέχει υποστήριξη σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, με δύο εναέρια μέσα. “Από εκεί και πέρα -τόνισε- θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, γι’ αυτό είναι καλό να εστιάσουμε στην πρόληψη”.  

Ο διευθυντής Δασών Πρέβεζας κ. Βασίλειος Κορμέντζας, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους και στο πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός των οικοπέδων και των ακάλυπτων χώρων στον τομέα της πρόληψης.  

 

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζηρού κ. Χασίδης Χρήστος, η αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κα Γεωργάνου Ελένη, ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών κ. Κατραχούρας Κωνσταντίνος, η κα Ιωάννου Δήμητρα, Προϊστάμενη Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού, ο κ. Ζαχαριάς Γρηγόρης, υπεύθυνος Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού, ο κα Σκούρα Ειρήνη – Δ/ντρια Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ζηρού, η κα Αρσένη Ιωάννα Δ/της Α.Τ. Φιλιππιάδας, ο κ. Ακρίβης Κων/νος,  προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Ζηρού, ο κ. Ράπτης Ιωάννης, πρόεδρος Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας, ο κ. Ιωάννης Τσώλης, εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Φιλιππιάδας, Δ/ντές Σχολείων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ζηρού καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Ζηρού,

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites