ΠΡΕΒΕΖΑ : Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στον Ετήσιο Χορό των Σαρακατσαναίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης σας προσκαλεί όλους, Σαρακατσαναίους και φίλους των Σαρακατσαναίων στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018.


Το απόγευμα στις 6:30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ) και το Σύλλογό μας, η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ιωάννη Κουτσοκώστα, που εξέδωσε η ΠΟΣΣ το 2015 με τίτλο: «ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ». Το θέμα του βιβλίου, περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, θα φωτίσει πτυχές της εθνικής αλλά και της τοπικής μας ιστορίας, που αναφέρονται στους Σαρακατσάνους κλέφτες και αρματολούς και τη συμβολή τους στους αγώνες του ελληνικού έθνους.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Γεώργιος Σούρλας τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και τ. υπουργός, ο οποίος πρωτοστάτησε σε ένα εξίσου σημαντικό θέμα, αυτό του «Εθνικού χρέους προς τους άταφους ήρωες του 1940». Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα των αγώνων τους έθνους και τη συμβολή των Σαρακατσαναίων όπως αποτυπώνεται στο βιβλίο και ο κ. Ευάγγελος Κουμπής αντιστράτηγος Ε.Σ. εν αποστρατεία. Από το Σύλλογό μας και τους μεγάλους Σαρακατσάνους ερμηνευτές Νίκο Γιαννακό και Σταύρο Μπόνια θα πλαισιωθεί η εκδήλωση με Σαρακατσάνικα κλέφτικα τραγούδια και χορούς. Την παρουσίαση θα κλείσει ο συγγραφέας κ. Ιωάννης Κουτσοκώστας.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου μας στο κέντρο εκδηλώσεων «ΚΤΗΜΑ ΤΣΟΥΜΑΝΗ». Είσοδος 13 Ευρώ με φαγητό και ποτό. Χορός ελεύθερος. Μαζί μας θα είναι οι τραγουδιστές Νίκος Γιαννακός και Σταύρος Μπόνιας. Η ορχήστρα αποτελείται από τους Αλέξανδρο Τσουμάνη στο κλαρίνο, Κώστα Κωσταγιώργο στο βιολί, τον Θανάση Βόλλα στο λαούτο και τους Βαλάντη Γιαννακό και Φίλιππο Xασακή στο ντέφι. Το μικρό χορευτικό μας θα παρουσιάσει παραδοσιακούς σαρακατσάνικους χορούς.
Σας περιμένουμε όλους για παραδοσιακό Σαρακατσάνικο γλέντι μέχρι το πρωί.. καλή αντάμωση!

Το Δ.Σ του Συλλόγου


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites