ΠΡΕΒΕΖΑ : Οι θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων για το Στρατόπεδο Σολωμού και το Πεδίο Βολής

Το ενδιαφέρον μονοπωλεί τις τελευταίες ημέρες η συζήτηση και η παραλαβή της πρώτης φάσης του Master Plan (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ) που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 26 Μαρτίου.(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ)

Οι απόψεις που κατατέθηκαν ποικίλουν με τους περισσότερους Δημοτικούς Συμβούλους να συμπαρατάσσονται με τη θέση των φορέων ότι τα Στρατόπεδα ανήκουν στο λαό της Πρέβεζας.

Στις περισσότερες όμως απόψεις υπήρχε πάντα και ένα ναι μεν αλλά …

Η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων τοποθετήθηκε για το θέμα και αξίζει να διαβάσετε τις απορίες, τις ερωτήσεις τους στους μελετητές, αλλά και τις θέσεις τους για το σχέδιο που παρουσίασαν οι μελετητές στο Δημοτικό Συμβούλιο και το οποίο κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε για να παραληφθεί από το Δήμο Πρέβεζας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Δημήτρης Κώτσης, ο οποίος μαζί με τον κ. Κατσιπανέλη ήταν οι δύο Σύμβουλοι της παράταξης Μπαϊλη που ψήφισαν παρών, ρώτησε τους Μελετητές της εταιρίας  αν τους έχουν κατατεθεί οι προτάσεις από την διαβούλευση , αν έχουν έρθει οι ίδιοι σε επαφή με πιθανούς επενδυτές, αν έχουν αναλάβει σε άλλους Δήμους της χώρας παρόμοια master plan και όσων αφορά το Πεδίο Βολής αν υπάρχουν οι σχετικές άδειες από την Διεύθυνση Δασών.

 

Από την πλευρά της εταιρίας που έχει αναλάβει την μελέτη απάντησε η κ. Γεωργία Ζώη η οποία τόνισε πως όλες οι προτάσεις διαβούλευσης λήφθηκαν υπόψιν και πως η εταιρία έχει αναλάβει και στη Σύρο κάτι σχετικό το οποίο προχωράει και πάρα πολύ καλά, ενώ σχετικά με την αδειοδότηση της Διεύθυνσης Δασών ανέφερε πως έχει κάνει ήδη ο Στρατός ένσταση για το κομμάτι αυτό και βεβαίως αν θα ξεκαθαρίσει και πόσο θα είναι το δασικό κομμάτι και αυτό θα ληφθεί υπόψιν για την τελική πρόταση .

Αναφορικά με το αν έχουν οι ίδιοι έρθει σε επαφή με κάποιον επενδυτή η κ. Ζώη είπε μεταξύ άλλων”Ακούσαμε και από το Στρατό και το invest in greece ότι υπάρχει ενδιαφέρον και υπάρχει πολύ ενδιαφέρον. Τουλάχιστον 10 εμφανίστηκαν στις κάννες με ενδιαφέρον . Όχι δεν είναι δικοί μας επενδυτές.”

Στην τοποθέτηση του ο κ. Κώτσης είπε μεταξύ άλλων : “Λαμβάνοντας υπόψιν τα μόνιμα αιτήματα για την απόδοση των στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες. Οι οποίες θα τα χρησιμοποιήσουν προς όφελος της οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Ήταν ένα αίτημα καθολικό το οποίο όμως για πολλες δεκαετίες παραμένει ανεκπλήρωτο για λόγους ευθύνης απέναντι σε μία αναπτυξιακή πρόταση του Δήμου μας υπήρχε μια εισήγηση η οποία όσο καλή και αν ήτανε δεν επαρκούσε για την διαμόρφωση άποψης.  Η συγκεκριμένη μελέτη έχει λάβει υπόψιν της την πραγματική κατάσταση και τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας όσων αφορά την αξιοποίηση της ή είναι μια γενική μελέτη που ενδεχομένως έχει εκπονηθεί και για άλλα στρατόπεδα και σε άλλες πόλεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά; Διατηρώ επιφυλάξεις για το αν και κατά πόσο εισηγείται μια πρόταση φιλική προς τους πολίτες και το περιβάλλον, όπως λέει η εισήγηση της υπηρεσίας. Διατηρώ επίσης πολλές επιφυλάξεις για το αν η εταιρία έλαβε σοβαρά υπόψιν της πριν καταλήξει στο συμπέρασμα της, όλες τις αξιόλογες προτάσεις που κατατέθηκαν στην επιτροπή διαβούλευσης. Η άποψη μου είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρία στην οποία ο Δήμος να συντάξει αναλυτικές προτάσεις για την αξιοποίηση των στρατοπέδων πριν ακόμα ξεκινήσει τις μελέτες είχε καταλήξει άγνωστο για ποιους λόγους στη μία και μοναδική πρόταση, παντού ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5* και αυτό προκύπτει και από άλλες μελέτες σε άλλους δήμους της χώρας. Επιφυλάσσομαι.”

Ο Επικεφαλής της ΑΣΥΠ κ. Τάκης Παππάς εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Πρέβεζας να προχωρήσει σε αυτό το master plan για το Στρατόπεδο Σολωμού και το Πεδίο Βολής και τόνισε πως η μελέτη είναι πάρα πολύ καλή, θυμίζοντας πως ήταν και ο ίδιος στην επιτροπή διαβούλευσης και πως από τη τότε πρόταση άλλαξαν κάποια πράγματα προς το θετικό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε ωστόσο ο τρόπος που συνέδεσε ο κ. Παππάς το θέμα του Σολωμού και του Πεδίου Βολής με την υπόθεση ” Κατσάνου”όπου πρόσφατα  σε άλλο Δημοτικό Συμβούλιο ακούστηκαν απόψεις σχετικά με τον Υδροφόρο Ορίζοντα της περιοχής λέγοντας χαρακτηριστικά :” Τώρα δεν πάει ο Υδροφόρος Ορίζοντας με πενταώροφα;”, ενώ πρότεινε να απαλλοτριωθεί το ακίνητο Κατσάνου και να γίνει μια συνολική ευρύτερη μελέτη.

Ο κ. Παππάς στην ερώτησή του στους μελετητές επικεντρώθηκε στο αν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαταστάσεις για αθλητικό και ιατρικό τουρισμό.

 

Από πλευράς της εταιρίας του απάντησε ο κ. Βαγγέλης Τσιρώνης ο οποίος είπε πως  στο Παντοκράτορα (Πεδίο Βολής) αν τα βρει ο Δήμος με το ΤΕΘΑ, μπορεί να αναπτυχθεί ένας τέτοιο θέμα. Μπορεί να παραχθεί κάτι το οποίο να μπορεί να δώσει ζωή, να δώσει επισκεψιμότητα πάνω από 6-7-8 μήνες, ένα τέτοιο προϊόν δεν μπορεί να είναι άλλο από ένα υψηλών προδιαγραφών resort.

Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Παππάς είπε μεταξύ άλλων:  “Δεν μπορούμε να πάρουμε μια υπεύθυνη θέση από τη στιγμή που το θέμα, μας ήρθε τη Παρασκευή και το ΣΚ οι υπηρεσίες ήταν κλειστές για να αντλήσουμε πληροφορίες. Παρότι η μελέτη είναι βελτιωμένη, αλλά επειδή αυτό το θέμα κρίνει και το μέλλον του τόπου μας θα επιμείνω σε όσα είπα αρχικά και θα ψηφίσω παρών.”

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας κ. Βασίλης Κωστούλας ζήτησε να του απαντηθεί αν υπάρχει κάπου αποτυπωμένο πόση θα είναι η οικοδομήσιμη έκταση  και πόσο θα είναι το ελεύθερο για τους Δημότες και το προσβάσιμο ;

Ο κ. Τσιρώνης απάντησε πως  στο Σολωμού έγινε προσπάθεια να κρατηθούν τα ίχνη των υπαρχόντων κτιρίων , δηλαδή το περίγραμμα. Επάνω σε αυτό το περίγραμμα έγινε η νέα επέμβαση- δόμηση, ενώ στο Πεδίο Βολής δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση.

Σχετικά με το προσβάσιμο στους πολίτες κομμάτι ο κ. Τσιρώνης απάντησε πως κοινόχρηστα θα είναι 8 στρέμματα minimum, ενώ προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι των διαφωνούντων λέγοντας ” Και τα υπόλοιπα είναι κοινόχρηστα … Γιατί ;;; σας απαγορεύει κανένας να μπείτε στο θερμαλιστικό ή να μπείτε στο ξενοδοχείο μέσα. Ποιος απαγορεύει ποιόν;;; Δε κατάλαβα!”

Σε αντίθεση με τον κ. Τσιρώνη η κ. Ζωή έδωσε απάντηση για το πεδίο βολής λέγοντας πως  η δόμηση είναι στο 12% ενώ για τα εκτός σχεδίου επιτρέπεται έως και 20%. Στο Σολωμού είναι 8 χιλιάδες μέτρα από τα 20 χιλιάδες μέτρα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο από 30% , λιγότερο από το συντελεστή δόμησης στη περιοχή.

Ο κ. Κωστούλας απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Μπαϊλη ρώτησε για για ποιο λόγο ο Δήμος μπαίνει ενδιάμεσος ανάμεσα στο ΤΕΘΑ και τον Ιδιώτη που θα αναλάβει τα στρατόπεδα. “Για ποιο λόγο να πάρουμε εμείς τα στρατόπεδα που θεωρούμε ότι είναι κτήμα του λαού και να τα δώσουμε εμείς στον ιδιώτη;”

Στην τοποθέτηση του που παραθέτουμε παρακάτω ο κ. Κωστούλας έθεσε μερικά ακόμα καίρια ερωτήματα:

“Είναι ενήμεροι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι για το θέμα το οποίο συζητάμε σήμερα; Γνωρίζουν ότι πρόκειται περί μίσθωσης  και όχι παραχώρησης; Ότι το αντίτιμο είναι 5% επί της αντικειμενικής αξίας ετησίως; Θα μπορέσει ο Δήμος να αντεπεξέλθει σε περίπτωση αποτυχίας της επένδυσης; Επίσης αν παραχωρηθεί ο Δήμος υπό την προϋπόθεση να το παραχωρήσει σε επενδυτές γιατί ο Δήμος να μπει ως ενδιάμεσος; Γιατί δεν κατατέθηκε μαζί με την εισήγηση και η προς έγκριση μελέτη; Γιατί δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά στην επιτροπή διαβούλευσης που συζητήθηκε το θέμα χωρίς τότε να υπάρχουν τελικές λύσεις; Πιστεύω πως όλοι οι συνάδελφοι δεν είναι καθόλου ενημερωμένοι. Το θέμα περιληπτικά μας ήρθε την Παρασκευή το μεσημέρι και ο χρόνος ενημέρωσης ήταν πάρα πολύ μικρός. Στην εισήγηση λέει ότι η μελέτη είναι φιλική προς το περιβάλλον και τους πολίτες. Από την μελέτη που διαβάσαμε δεν προκύπτει πουθενά αυτό το πράγμα. Συγκεκριμένα για το στρατόπεδο Σολωμού ένα μέρος της έκτασης θα αποδοθεί στο Δήμο για κοινόχρηστη χρήση χωρίς να προσδιορίζονται πόση είναι αυτή. Από αυτά φαίνονται πως δεν θα είναι καθόλου προσβάσιμοι προς τους πολίτες. Εκτός των άλλων ποιοι είναι οι πιθανοί όροι δόμησης; Ο Δήμος κατάφερε την αναγνώριση της πηγής και μαζί με την περιφέρεια σχεδιάζεται μια αναβάθμιση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων. Επίσης είναι παραχωρημένη στο Δήμο έκταση 4 στρεμμάτων για αυτό το λόγω. Υπάρχει κάποια κοινή συνισταμένη μεταξύ των δύο σκέψεων για την αξιοποίηση των λουτρών; ή το Δημοτικό Θερμαλιστικό κέντρο θα παραχωρήσει τη θέση του σε ένα ιδιωτικό;  Επίσης ερωτήματα δημιουργούνται για τις αναπτυξιακές προτάσεις. Ποιος τις πρότεινε; Οι μελετητές ; Κάποιος φορέας; Κάποιος πολίτης; η Δημοτική Αρχή; Για το Πεδίο Βολής το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι ξεκάθαρο και από την στιγμή που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορούμε να κάνουμε καμία κουβέντα. Παρόλα αυτά η αντίρρηση μας είναι στο ότι ο δήμος δεν έχει δικιά του άποψη αποτυπωμένη. Η μελέτη που συζητάμε σήμερα είναι σύμφωνη με αυτά που εκπρόσωποι του τεχνικού γραφείου είπαν στη διαβούλευση, ότι είναι κοντά στις απόψεις του ΤΕΘΑ . Εμείς πιστεύουμε ότι ο Δήμος θα πρέπει να διεκδικήσει την πλήρη κυριότητα των στρατοπέδων, όπως έγινε και σε άλλους δήμους , ακόμη και με ανταλλάγματα.  Να διατηρηθεί ο χαρακτήρας τους ως κοινόχρηστος χώρος και να γίνουν ήπιες παρεμβάσεις με σεβασμό στους νόμους. Ιδιαίτερα σαν τοπική κοινωνία που φάνηκε ότι είμαστε διατεθειμένοι να  διεκδικήσουμε τα στρατόπεδα που περιλαμβάνουν χώρους ιστορικής αξίας, τα οποία μπορούν να προσφέρουν μεγάλα οφέλη στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. Στη τελευταία σελίδα της μελέτης ήταν 5 ερωτήματα, μήπως πρώτα θα έπρεπε να απαντηθούν αυτά από τη Δημοτική αρχή για να ξέρουμε τις απόψεις της και μετά να γίνει η σημερινή συζήτηση;”

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Παύλος Σαραμπασίνας αναφερόμενος στο στρατόπεδο Σολωμού ρώτησε και αυτός με τη σειρά του αν υπάρχει επενδυτής να πληρώνει 5οο χιλιάδες ευρώ ενοίκιο το χρόνο στο ΤΕΘΑ και από αυτά τι θα πάρει ο Δήμος , ενώ τόνισε πως η φορολογητέα αξία του Στρατοπέδου είναι 11 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ο κ. Τσιρώνης απαντώντας στον κ. Σαραμπασίνα είπε πως  ρώτησαν επίσημα το invest in greece poy είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη των άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα καθώς και για την υλοποίηση της διαδικασίας «Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων»

“Πήγαμε και κάναμε τρεις συζητήσεις πολύ μεγάλες (δίωρες) για να καταλάβουμε τι γίνεται , που πάνε τα πράγματα, ποιο είναι το βέλτιστο. Τώρα το έχουν ονομάσει σε enterprise greece και ο κ. Τσακαλώτος είναι αυτός που ελέγχει όλο αυτό. Εμείς κάναμε μια πολύ σοβαρή διαβούλευση μαζί τους για να καταλάβουμε τι γίνεται. Για να δούμε πως μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι σε αυτό που μας αναθέσατε.” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιρώνης.

Από την Λαϊκή Συσπείρωση ο κ. Σπυράκος ρώτησε τους μελετητές σε ποια βαλάντια απευθύνονται αυτά τα πολυτελή ξενοδοχεία και σε ποιον τουρισμό απευθύνεται , αλλά και τι θα γίνει με το πράσινο της περιοχής.

 

Ο κ. Τσιρώνης είπε στην απάντηση του : “Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να παράξουμε μια πραγματικότητα, δεν ήσαστε υποχρεωμένοι να την αποδεχθείτε. Αλλά έπρεπε να σας πούμε μία αλήθεια. Αυτή η αλήθεια είναι εδώ σας την δείχνουμε και σας την λέμε. Οφείλω να σας πω για να κλείσουμε με το πράσινο, κάναμε ότι μπορούσαμε παραπάνω στο να σώσουμε και να διατηρήσουμε το πράσινο να μπορούμε να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η απάντηση είναι ναι το πράσινο είναι εκεί και θα είναι εκεί. Για την ερώτηση αν θα είναι προσβάσιμο στους δημότες. Στο enterprise greece όταν πήγαμε και μιλήσαμε μας είπανε ότι για πρώτη φορά η τουριστικές εταιρίες οι οποίες διακινούν το τουρισμό στην Ελλάδα έχουνε εκφράσει επίσημα ενδιαφέρον στη κυβέρνηση και γενικότερα ότι θέλουν να γίνουν επενδύσεις ξενοδοχείων που είναι 5* και πάνω, γιατί αυτή είναι η τάση η ευρωπαϊκή.  Επίσης μας είπαν ότι πρώτη φορά πέρσι υπογράφηκαν 7ετή συμβόλαια.”

Στον κ. Σπυράκο απάντησε και η κ. Ζώη η οποία είπε πως οι υποδομές αυτές απευθύνονται σε υψηλά βαλάντια, αλλά από την άλλη πλευρά το να αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή.” Θα επιφέρει και έσοδα όχι μόνο τους υπαλλήλους ή στους εργαζόμενους που θα είναι των 500 ευρώ όπως είπατε που πιστεύω πως όσο πιο οργανωμένη θα είναι η τουριστική εγκατάσταση τόσο καλύτερη θα είναι και οι μισθοί.” δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ζώη.

Ο κ. Σπυρακος έστρεψε τα “βέλη” του  προς το Δήμαρχο κάνοντας του τις παρακάτω ερωτήσει:” Εμείς δεν είχαμε πάγιο αίτημα ότι τα στρατόπεδα ανήκουν στο λαό; Έχουμε απεμπολήσει αυτό το αίτημα; Δεν είναι δικά μας δηλαδή; Εγώ θυμάμαι ότι λέγαμε ότι τα στρατόπεδα ανήκουν στη πόλη!”

Στη συνέχεια ο κ. Σπυράκος επανέλαβε τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης  για τα στρατόπεδα η οποία ήταν και θα είναι ότι τα στρατόπεδα ανήκουν στο λαό της Πρέβεζας και στο Δήμο της Πρέβεζας.

“Η δική μας η θέση δεν αλλάζει. Βλέπουμε το Δήμαρχο να μην συμμερίζεται αυτή τη θέση και να ενδιαφέρεται πρωτίστως για την καπιταλιστική εκμετάλλευση των στρατοπέδων.Αξιοποίηση ίσον κέρδη για τους επενδυτές. Με πρόσχημα τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από τα 5* ξενοδοχεία , αν αυτό είναι το ζητούμενο. Οι επενδυτές μπορεί να μας ζητήσουν και το Δάσος στο Μονολίθι θα το δώσουμε και αυτό στο Βωμό της εργασίας των 511 ευρώ;; Τα στρατόπεδα πρέπει να παραχωρηθούν στο Δήμο και να τα διεκδικήσει. Αυτό που κάναν οι Δήμαρχοι που αγαπάνε το τόπο του, όπως ο πρώην δήμαρχος (Νίκος Γιαννούλης) όταν μπήκε μπροστά και δεν φοβήθηκε τα συμφέροντα, όταν 100 μήνες φυλάκισης δεν τον πτόησαν. Έρχεστε σήμερα εσείς μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ξεπουλήσετε και τον αγώνα και την περιουσία τους. Τα στρατόπεδα είναι Λαϊκή Περιουσία και αυτό πρέπει να δοθούν στο λαό της Πρέβεζας για τις δικές του ανάγκες, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της καθημερινότητας του, το μαζικό αθλητικό και την αναψυχή του.” είπε μεταξύ άλλων στη τοποθέτηση του ο κ. Σπυράκος.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Φραγκούλης  τόνισε για το Πεδίο Βολής πως ίσως θα πρέπει  πρώτα να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό και μετά να ανατεθεί μελέτη για το master plan. Ενώ στάθηκε στην αναφορά του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης  “Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας” κ. Καλλίνικο (στη συνέχεια θα υπάρξει σχετική ανάρτηση με τη τοποθέτηση του κ. Καλλίνικου) στη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που συνέταξε ο Νίκος Μπελαβίλας, ρωτώντας το Δήμαρχο αν όντως υπάρχει αυτή η μελέτη.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Δημήτρης Κατσιπανέλης έκανε μια αναδρομή στις ημέρες που ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και στο πως εκείνος σε συνεργασία με το Δήμαρχο προσπάθησε να διεκδικήσει το Στρατόπεδο Σολωμού , το Στρατόπεδο Αγίου Γεωργίου και το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα. Ο κ. Κατσιπανέλης ανέφερε πως τότε είχε προχωρήσει η πολεοδόμηση του Στρατοπέδου ” Κονκουρή” το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών και έγινε προσπάθεια ανταλλαγής με τα άλλα τρία στρατόπεδα που ανήκουν το ΤΕΘΑ.

“Πιστεύω και είναι άποψη μου ως Πρεβεζάνος ότι τα στρατόπεδα αυτά ανήκουν στο λαό της Πρέβεζας. Αυτοί που έρθουν στην Πρέβεζα, έρθουν αν φτιάξουμε κάτι άλλο. Μία ανθρώπινη πόλη, η οποία θα έχει χώρους πρασίνου, τα ποδήλατα θα έχουν κυριαρχία, θα σεβόμαστε τους πεζούς και θα μπορέσουμε να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που θα έρθουν ένα άλλο πρότυπο. Αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε αν παλέψουμε όλοι μαζί και αν βάλουμε σαν στόχους, τον άνθρωπο.” είπε μεταξύ άλλων στη τοποθέτηση του ο κ. Κατσιπανέλης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Βαγγέλης Ροπόκης είπε μεταξύ άλλων στη τοποθέτηση του: “Σήμερα συζητάμε ακριβώς το θέμα, αν έπρεπε να έχουμε μια πρωτοβουλία ή μια θέση μόνο, τι θέλουμε σαν κοινωνία και σαν λαός της Πρέβεζας. Είναι δεδομένο ότι τουλάχιστον το ένα στρατόπεδο ανήκει στο στρατό. Μπορούσαν να μην μας ρωτήσουν και καθόλου. Θα μπορούσαν κατευθείαν με το νέο ΕΣΧΑΣΕ να μην μας ρωτήσουν. Άρα το ζητούμενο είναι, εμείς τι θέση παίρνουμε και τι θέλουμε. Τίποτε περισσότερο. Για μένα κακώς έδωσαν το Στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα στη Περιφέρεια.”

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Λάζαρος Πιπιλίδης στη τοποθέτηση του είπε μεταξύ άλλων:  “Είμαι της άποψης ότι πολύ σωστά δόθηκε μία πρόταση για τουριστική ανάπτυξη για έναν σχεδιασμό, τουλάχιστον για αποφύγουμε τα χειρότερα στο μέλλον. Τα 450 χιλιάδες που ζητάνε ως ενοίκιο είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί επενδυτής. Οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο σχέδιο που παρουσιάστηκε ήταν πάρα πολύ σωστές και τεκμηριωμένες.”

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαγγέλης Γιαννουλάτος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μεγάλο ζήτημα που είναι το Αρχαιολογικό καθώς στο σημείο που βρίσκεται το Στρατόπεδο Σολωμού και εκεί που μελετάται να γίνει το Θερμαλιστικό κέντρο είναι τα θεμέλια Κάστρου της Μπούκας και το Χαμάμ του Αλή Πασά, ενώ τόνισε πως η απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι δεσμευτική. “Πρέπει να έχουμε άποψη για τα πράγματα. Κανείς δεν είναι έτοιμος αυτή τη στιγμή αν είναι βιώσιμη η επένδυση ή όχι. συμπλήρωσε ο κ. Γιαννουλάτος.

Την τοποθέτηση του κ. Νίτσα θα την διαβάσετε ΕΔΩ 

Τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσουν αναρτήσεις με την ουσιαστική τοποθέτηση του κ. Καλλίνικου, με τα όσα είπε ο Δήμαρχος Πρέβεζας και οι Φορείς της πόλης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites