ΠΡΕΒΕΖΑ : Κλειστές θα είναι το Πάσχα αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες – Το 100% αγγίζει η πληρότητα για αυτές που θα λειτουργήσουν

Το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος πέφτει σχετικά πάρα πολύ νωρίς οδήγησε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες της Π.Ε Πρέβεζας να πάρουν την απόφαση να μην λειτουργήσουν την Πασχαλινή περίοδο.

Είναι ενδεικτικό πως ακόμα και στην μεγάλη πρωταγωνίστρια του τουρισμού της περιοχής μας, την Πάργα, πολλοί είναι εκείνοι που δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα  και τα ξενοδοχεία τους για την Μ.Εβδομάδα μιας και για εκείνους η Τουριστική Περίοδος ξεκινά επίσημα με την έλευση των πρώτων αεροπορικών πτήσεων στις 27 Απριλίου.

Από την άλλη μεριά, όσοι αποφάσισαν να κρατήσουν ανοιχτές τις ξενοδοχειακές τους μονάδες, απολαμβάνουν πληρότητες που αγγίζουν το 100% μιας και τα τελευταία χρόνια η Πρέβεζα και ειδικά η πόλη , έχει μετατραπεί σε απόλυτος τουριστικός προορισμός για το Πάσχα, λόγω των εθίμων που αναβιώνουν χάρις στους κατοίκους της.

Μάλιστα , το σπάσιμο των κανατιών μετά την πρώτη Ανάσταση το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου , αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έθιμα της Πρέβεζας που αναβιώνει κάθε χρόνο στις γειτονιές της πόλης. Συμβολίζει δε τη νίκη της ζωής ενάντια στον θάνατο και συνδέεται άρρηκτα με την Ανάσταση του Χριστού.

Το έθιμο , κρατά από την τουρκοκρατία όταν οι Πρεβεζιάνοι, έφτιαχναν μόνοι τους κροτίδες, για να κρατήσουν μακριά τους Τούρκους, τις άγιες μέρες του Πάσχα, ενώ διατηρείται ακέραιο μέχρι τις μέρες μας στο Σαϊτάν Παζάρι ,σε ολόκληρο το Ιστορικό Κέντρο αλλά και στις γειτονιές της πόλης δημιουργώντας ένα κλίμα χαράς και αισιοδοξίας και προσελκύοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η προβολή της πόλης μέσω της δημοσιότητας που λαμβάνει η εκδήλωση είναι μεγάλη και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι επισκέπτες σπεύδουν να το δουν από κοντά και να συμμετέχουν σε αυτό περνώντας το Πάσχα στην Πρέβεζα.

 

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites