ΠΡΕΒΕΖΑ : “Καζάνι” που βράζει ο Λούρος – Στη σέντρα βγάζει ο Βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης το Δήμο Πρέβεζας για το έκτακτο βοήθημα!

Τους συμπατριώτες του που οι περιουσίες τους καταστράφηκαν στη μεγάλη πλημμύρα που έπληξε το Λούρο, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής του ΚΚΕ στη Β’ Αθηνών Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος κατάγεται από το Άνω Κοτσανόπουλο.

Ο κ. Κατσώτης μάλιστα έχει καταθέσει και ερώτηση μαζί με τον Βουλευτή του ΚΚΕ Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Νίκο Μωραϊτη, στους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Ερώτηση η οποία θα γίνει και επίκαιρη και θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής.

Οι πλημμυροπαθείς του Λούρου αν και εξοργισμένοι από τις τελευταίες εξελίξεις με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που πολύ πιθανόν να μην λάβουν ποτέ, υποδέχθηκαν θερμά τον κ. Κατσώτη και τον “ξενάγησαν” στα σπίτια τους, τα οποία βρίσκονται ακόμα σε άθλια κατάσταση.

Κατά την συζήτηση του κ. Κατσώτη με τους πλημμυροπαθείς  τονίστηκε από την πλευρά του Βουλευτή η ανάγκη της κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων για την αποφυγή τέτοιων καταστροφών όπως αυτή που υπέστη ο Λούρος, ενώ καταλόγισε ευθύνες τόσο στο Δήμο όσο και στη Περιφέρεια για την όλη κατάσταση. Ο Βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους πλημμυροπαθείς να είναι ενωμένοι στον αγώνα που κάνουν για να αποζημιωθούν και τόνισε πως θα είναι στο πλευρό τους.

“Είμαστε εδώ για μια συγκέντρωση που έχει αποφασίσει η Νομαρχιακή Οργάνωση του ΚΚΕ και θα γίνει το βράδυ στη Θεοφάνειο 20:30 μ.μ και με την ευκαιρία αυτή είπαμε να δούμε εδώ την ζημιά που έχουν υποστεί αρκετοί από τις πλημμύρες που έγιναν. Όπως ξέρετε τα αντιπλημμυρικά έργα, τα μεγάλα έργα αντισεισμικής προστασίας δεν φαίνονται, για να μπορούν να παίξουν στη συνείδηση του λαού για να αρπάξουν την ψήφο του και δεν υπηρετούν αυτά τα έργα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα για να μπορέσει να αυξηθεί η κερδοφορία τους για αυτό και δεν δίνουν δεκάρα.Οι προϋπολογισμοί συνέχεια είναι μειωμένοι για τέτοια έργα που έχουν να κάνουν με τη ζωή των ανθρώπων. Όταν λοιπόν εμείς φωνάζουμε για τέτοια έργα πολλοί λένε τι λέει το ΚΚΕ τώρα …Όταν έρχεται η ώρα όμως που παθαίνουμε την καταστροφή τότε θυμόμαστε ότι αυτά είναι αναγκαία και πρέπει να προχωρήσουν. Άρα λοιπόν χρειάζεται και εδώ οι κάτοικοι στο Λούρο να δουν ότι πράγματι τα έργα αυτά είναι απαραίτητα και έπρεπε να έχουν γίνει χθες! Εμείς πέρα από αυτό με την παρέμβαση που κάναμε εδώ στο Υπουργείο Οικονομικών στον Τσακαλώτο, την μέρα εκείνη πήραμε και το Δήμαρχο για να κλείσουμε το ραντεβού και την άλλη μέρα κατέβηκε κάτω και κάναμε την τροπολογία αυτή για να ενταχθεί η περιοχή σε αυτή τη ρύθμιση που είχε γίνει για την Μάνδρα Αττικής με τις μεγάλες πλημμύρες.Έγινε λοιπόν η τροπολογία αυτή η οποία ενέταξε την περιοχή σε αυτή τη ρύθμιση. Πέρα από εκεί υπάρχουν και ευθύνες στην τοπική διοίκηση και στο Δήμο και στην Περιφέρεια που εμείς αυτές τις αναδεικνύουμε.  Και μέσα από την ερώτηση που κάναμε τώρα αναδείξαμε αυτές τις ευθύνες γιατί εμείς θέλουμε να αποζημιωθεί πλήρως ο κάθε ένας για ότι ζημιά έπαθε. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία διάκριση, καμία εξαίρεση για κανέναν. Αυτή είναι η θέση μας την οποία την έχουμε καταθέσει με γραπτό κείμενο και περιμένουμε γραπτά από την κυβέρνηση να μας απαντήσει, αλλά επειδή τώρα η βουλή την μεγάλη εβδομάδα έκλεισε, την επόμενη από το Πάσχα θα την κάνουμε επίκαιρη για να γίνει συζήτηση και στη βουλή που θα την ακούσετε και εσείς. Να ξέρετε ότι το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό σας θέλει όμως εδώ να πω και κάτι … Δεν μου αρέσει αυτή η κόντρα μεταξύ σας, δεν είναι καλό πράγμα. Εδώ όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι και πρέπει να αποζημιωθούμε όλοι για ότι ζημιά έπαθε ο καθένας. Δεν μπορεί να υπάρχει εξαίρεση εμείς δεν πρέπει να λέμε να εξαιρεθεί ο τάδε… Αν κάποιος με ρουσφέτι, ξέρω εγώ κτλ να το καταδείξουμε, αλλά και πάλι εμείς θέλουμε αυτός που έπαθε ζημιά να πάρει την αποζημίωση πλήρως για τη ζημιά που έπαθε. Αυτό θα αναδειχθεί και απόψε στη συγκέντρωση που θα κάνουμε. Θα πιεστούν και τοπική διοίκηση και οι βουλευτές της περιοχής που σας παίζουν. Και εν πάση περιπτώσει καιρός είναι να βγάλετε και εσείς βουλευτή του ΚΚΕ για να είναι δίπλα σας σε κάθε αγωνία σας, σε κάθε πρόβλημα σας.” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσώτης.

Ο κ. Βαγγέλης Τσοβίλης έκανε λόγο για  ρουσφετολογικά φαινόμενα με κάποιους που εντελώς, αντρόπιαστα και ανερυθρίαστα πήγαν υπέβαλαν αίτηση για να αποζημιωθούν χωρίς να έχουν καμία ζημιά ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης σε εκείνους που παρέλαβαν τις αιτήσεις αυτές, έχοντας γνώση ,όπως ανέφερε.

Σε αυτό το κομμάτι ο Λούρος είναι ένα καζάνι που βράζει καθώς άνθρωποι που διαπιστωμένα τα σπίτια τους υπέστησαν ολική καταστροφή δεν βρίσκονταν στις λίστα εκείνη που δικαιούνται την έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Λόγος για αυτές τις εξαιρέσεις άλλωστε ,  γίνεται και στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό βγάζουν στη σέντρα το Δήμο Πρέβεζας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, από χθες πολλοί έλαβαν την απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο απέρριψε τις αιτήσεις τους για την λήψη της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Τα απαντητικά έγγραφα αναφέρουν πως η δαπάνη αυτή από πλευράς του Δήμου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, με το σκεπτικό πως επειδή οι πλημμυροπαθείς θα αποζημιωθούν από το κράτος , δεν συντρέχει λόγος να λάβουν επιπλέον  ενίσχυση από το Δήμο Πρέβεζας.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites