ΠΡΕΒΕΖΑ : Διαδήλωση κατά του ρατσισμού, του πολέμου και της φτώχειας

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στην Κεντρική Αγορά της πόλης έξω από τη Θεοφένειο Αίθουσα Τέχνης διαδήλωση, συμμετέχοντας στη Διεθνή ημέρα κατά του Ρατσισμού , του πολέμου και της φτώχειας.

Δύο χρόνια μετά από την έναρξη της εφαρμογής της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που συνυπέγραψε και συνεχίζει να εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πάνω από 60 χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα, ενώ πολλαπλασιάζεται συνεχώς ο αριθμός των πνιγμών στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Σύμφωνα με την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας “Είναι σαφές ότι ταυτόχρονα με την αντιπροσφυγική πολιτική της Ε.Ε και της κυβέρνησης, χύνεται το δηλητήριο της ξενοφοβίας και στη χώρα μας.

Απέναντι στις ανοικτές ή συγκαλυμμένες πολιτικές πολιτικές του ρατσισμού, της φτώχειας, των διακρίσεων, της ανοχής στο φασισμό από όπου και να προέρχονται, κράτος , κυβέρνηση , κόμματα , δημοτικές αρχές οι αλληλέγγυοι αντιτάσσουν το κοινό αγώνα ντόπιων και προσφύγων για :

“Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ – Τουρκίας – Λιβύης .Ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες. Ανοικτά σύνορα, παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και το δικαίωμα να ζήσουν σε όποια χώρα αποφασίσουν οι ίδιοι. Να σταματήσουν οι απελάσεις, επαναπροωθήσεις , εγκλεισμοί των προσφύγων. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για αξιοπρεπή στέγαση μέσα στις πόλεις , σίτιση , περίθαλψη, μόρφωση , δουλειά , για όλους . Όλα τα προσφυγόπουλα καλοδεχούμενα να ενταχθούν ισότιμα στα σχολεία, με τάξεις υποδοχής και μετακίνηση από τα καμπ. Να καταδικαστεί η εγκληματική συμμορία της Χ.Α. Να κλείσουν τα γραφεία της. Ούτε σπιθαμή χώρου στους φασίστες. Να σταματήσουν οι πόλεμοι , οι επεμβάσεις , να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ , να φύγει η Frontex.”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites