Εκτός του “χάρτη” των νέων προσλήψεων ιατρών στο ΕΣΥ το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας ; ; ;

 

Δελτίο Τύπου

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας, δυστυχώς, και με την πρόσφατη προκήρυξη θέσεων ιατρών ΕΣΥ βλέπει να επιβεβαιώνεται η αρχική του εκτίμηση πως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετασχηματίζει τον υγειονομικό χάρτη της χώρας , όχι όμως με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.
Το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, αποδεδειγμένα, τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης παρουσίασε μια διαρκή αύξηση τόσο στην επισκεψιμότητα του, όσο και στις νοσηλείες και στις ιατρικές πράξεις που πραγματοποιήθηκαν. Αυτή η αυξημένη δραστηριότητα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χάρη στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας τόσο του Ιατρικού, όσο και του νοσηλευτικού και λοιπού παραϊατρικού προσωπικού. Αν δουλεύει σήμερα το Νοσοκομείο Πρέβεζας και παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας οφείλεται στο ότι οι εργαζόμενοι του δουλεύουν πολύ παραπάνω από αυτό που είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο αλλά και πέρα από κάθε λογική. Η αρωγή της επίσημης πολιτείας, του Υπουργείου και της κυβερνητικής πολιτικής ήταν και είναι δυσανάλογα μικρή.
Πρόσφατα ενημερωθήκαμε πως στην περιοχή μας αλλά και πανελλαδικά εγκρίθηκαν μια σειρά από θέσεις ιατρών ΕΣΥ. Στα δύο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων 20 θέσεις, στο Νοσοκομείο Άρτας 9 θέσεις, στο Νοσοκομείο Φιλιατών 16 θέσεις, στο Νοσοκομείο Κέρκυρας 8 θέσεις και στο Νοσοκομείο Πρέβεζας πιθανά να προκηρυχτεί μόνο μία θέση. Η εξέλιξη αυτή είναι σαφώς αρνητική για το Νοσοκομείο της περιοχής μας για μια σειρά από λόγους.
Ενώ οι ανάγκες για στελέχωση αυξάνουν λόγω και της αύξησης της επισκεψιμότητας, αλλά και γιατί το υπάρχον προσωπικό χρόνο με το χρόνο γερνά, πρόθεση για γενναία ανανέωση δεν φαίνεται να υπάρχει για το Ιατρικό προσωπικό, ενώ στο νοσηλευτικό δεν υπάρχει καμία ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό.
Υπάρχει ορατός κίνδυνος αποστελέχωσης της δομής, διότι πολλοί συνάδερφοι, νέοι Ιατροί που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας στην δομή μας ( επικουρικοί κτλ) θα διεκδικήσουν σε άλλα Νοσοκομεία μόνιμη εργασία αφήνοντας πίσω κενό
Το ήδη υπάρχων προσωπικό βλέποντας πως δεν γίνονται οι προσλήψεις που θα έπρεπε, αποθαρρύνονται, με όποια επίπτωση μπορεί να έχει αυτό για την ομαλή λειτουργία της δομής.
Εμείς ως Σύλλογος εργαζομένων, όντας πεισμένοι πως ο μόνος τρόπος να περιφρουρήσουμε την ομαλή λειτουργία της δομής αλλά και την υλικοτεχνική και στελεχιακή ανανέωσή της, είναι ο μαζικός, οργανωμένος αγώνας, θα ακολουθήσουμε τον δρόμο αυτό. Το επόμενο χρονικό διάστημα, με ανακοινώσεις, συσκέψεις και λοιπές δράσεις θα αναδείξουμε την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, ο λαός της Πρέβεζας να έχει αδιατάραχτη πρόσβαση σε σύγχρονες και καλά στελεχωμένες δομές Υγείας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites