ΤΕΛΟΣ στις φρούδες ελπίδες για νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα μέσω του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας

Τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Κυβέρνησης και  Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” για την Αναβάθμιση και Ενίσχυση της Υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την δωρεά του Ιδρύματος που θα αγγίξει τα 250 εκατ. ευρώ, στο οποίο αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός, είναι μεταξύ άλλων η κατασκευή τριών νέων Νοσοκομείων.

Πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας σε ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Μπαϊλης για το Περιφερειακό Συνέδριο για την ανάπτυξη της Ηπείρου, είχε αναφερθεί σε επαφές που είχε με τον Υπουργό Υγείας και στην προοπτική ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δημιουργώντας ελπίδες για πιθανή εξεύρεση χρηματοδότησης.

Τέλος σε αυτές τις φρούδες ελπίδες έβαλε σήμερα ο ίδιος ο  Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς στο σχέδιο της Κυβέρνησης δεν είναι η ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα μέσα από την δωρεά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Στο νέο μεγάλο σχέδιο εκτεταμένων παρεμβάσεων για τη στήριξη της δημόσιας Υγείας  περιλαμβάνονται επτά κομβικού χαρακτήρα δράσεις:
Πρώτον,  ο σχεδιασμό, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.
Δεύτερον, ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης.
Τρίτον, ο σχεδιασμό, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του νέου κτιρίου στον Ευαγγελισμό, στο χώρο που βρίσκονται σήμερα τα κτίρια «Οίκος Αδελφών» και «Αδελφών Νοσοκόμων».
Τέταρτον, η προμήθεια και εγκατάσταση νέου ιατρικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Πέμπτον,  η προμήθεια νέων μέσων αερομεταφοράς και η επισκευή των ήδη υφιστάμενων, με σκοπό την ενίσχυση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.
Έκτον,  η προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού, όπως το λεγόμενο PET. Είναι η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων, καθώς και μονάδων παραγωγής ραδιοφαρμάκων σε επιλεγμένα, βεβαίως, δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, με αυτά που έχουν κατεξοχήν μια τέτοια δυνατότητα, που είναι τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία.
Και έβδομον, η χρηματοδότηση της διαμόρφωσης και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και για την αντιμετώπιση του τραύματος ιδιαίτερα.

Την υπογραφή του στην κατασκευή των τριών νέων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, στη Θεσσαλονίκη, το Παίδων [το Παιδιατρικό Νοσοκομείο], αλλά και στην Αθήνα θα βάλει ένας διεθνώς καταξιωμένος αρχιτέκτονας , ο Ρέντσο Πιάνο . Είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε  το κόσμημα του παραλιακού μετώπου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη δωρεά του Ιδρύματος προς τους πολίτες της Ελλάδας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Δήμος Ζηρού : Αρνητικά όλα τα rapid test των εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας εκπαίδευσης  

18/01/2021, 11:11 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Νίκος Γεωργάκος : “Στηρίζουμε όλοι  την αγορά μας τηρώντας στο έπακρο τα μέτρα”

18/01/2021, 10:14 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις- Βοηθάμε τον τόπο μας

18/01/2021, 10:05 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Έφυγε” από την ζωή το ιστορικό μέλος της Φιλαρμονικής Πρέβεζας “Ορφεύς” Γιώργος Κοτσίνης

18/01/2021, 8:27 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

AUTOVISION Ι ΚΤΕΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ : Κλείστε εύκολα και γρήγορα το ραντεβού σας για τεχνικό έλεγχο ONLINE

16/01/2021, 9:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ η Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας

16/01/2021, 7:54 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites