Κυριακή, 17/02/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ : Με μεγάλη συμμετοχή των επαγγελματιών του τουρισμού η εκδήλωση στο Επιμελητήριο

Σήμερα το απόγευμα  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πρέβεζας ,πραγματοποιήθηκε  ενημερωτική εκδήλωση από την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πρεβέζας , για την δράση του ΕΠΑνΕΚ:«Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Η Δράση στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  στον τομέα του τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας.
Στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι διαθέσιμα 45 εκατομμύρια  για τη συγκεκριμένη δράση .
Δικαιούχοι της δράσης είναι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού και ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:
  •   Επιχειρήσεις που θα συσταθούν από την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης και θα διαθέτουν τον ΚΑΔ της επένδυσης μέχρι την πρώτη εκταμίευση της επιχορήγησης.
  •  Τουριστικά Καταλύματα που έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει, μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης, έναν τουλάχιστον από τους επιλέξιμους ΚΑΔ 55 ή/και τους ΚΑΔ: 41.20.20.01, 41.20.20.02, δεν διαθέτουν άδεια (σήμα) λειτουργίας, το ΑΦΜ της επιχείρησης δεν έχει αναπτύξει καμία οικονομική δραστηριότητα και να διαθέτουν άδεια δόμησης για το συγκεκριμένο τουριστικό κατάλυμα.
Το ύψος επιδότησης ανέρχεται στις 25.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ ,ενώ χρηματοδοτείται το 45% των επιλέξιμων δαπανών. Στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού για τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ μισθωτής εργασίας, το ποσοστό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 50%.Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καλυφθεί από ιδια κεφάλαια.

Το μεγάλο ενδιαφέρον της εκδήλωσης, καθήλωσε το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση με προσήλωση, ενώ ήταν τόσο μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, που ο χώρος συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου γέμισε ασφυκτικά .

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ