ΠΡΕΒΕΖΑ : Εξόργισαν το Μιλτιάδη Κλάπα το Master Plan για τα στρατόπεδα και ο χαρακτηρισμός του Δημάρχου για τη μελέτη Μπελαβίλα

Το παρακάτω κείμενο ανάρτησε ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μιλτιάδης Κλάπας για τα όσα είπε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης για την Μελέτη του Νίκου Μπελαβίλα για τα στρατόπεδα της περιοχής μας , αλλά και με τη πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή σε αυτό το θέμα (διαβάστε εδώ)

Η ανάρτηση του Μιλτιάδη Κλάπα στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:

“Το 2009 ως Δήμαρχος μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέθεσα στο εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μελέτη για την ανάπλαση των Στρατοπέδων και την διασύνδεση τους.

Επικεφαλής καθηγητής ο Νίκος Μπελαβίλας.

Μετά από επίπονη εργασία και εξαντλητική διαβούλευση παρέδωσε στο Δήμο εξαιρετική εργασία. Αυτή την εργασία ο κ. Μπαϊλης την χαρακτήρισε “Έκθεση Ιδεών”.

Ομολογεί έτσι η Δημοτική Αρχή:

  • ότι σεβασμός των Ιστορικών Μνημείων της Πόλης
  • η εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της που και αυτό ολοκληρώσαμε και παραλάβαμε το 2009 και είναι νόμος του κράτους.
  • η Διατήρηση του Ισοζυγίου Πρασίνου
  • ο Δημόσιος χώρος, ή προστασία και ανάδειξη του.

Είναι έννοιες που δεν την αφορούν.

Για την στάση της αυτή θα κριθεί.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί λόγοι που την ωθούν στη προσπάθεια ανατροπής του σχεδιασμού για την αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου, την ανάδειξη των μνημειακών συνόλων και την ενίσχυση του αστικού πρασίνου.

Όσον αφορά τα περί ανάπτυξης που ψελλίζουν αμήχανα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνήθης αιτιολογία για κάθε περιβαλλοντική, πολεοδομική, πολιτιστική απρέπεια που επιχειρούν.

Αυτό επιχειρεί και το Master Plan για το Στρατόπεδο Σολωμού και το Πεδίο Βολής που υποστήριξε η Δημοτική Αρχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 26 Μαρτίου, παρά τις αντιδράσεις των φορέων, των συνδυασμών, της αντιπολίτευσης, αλλά και δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης.”

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδριάζει το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

29/10/2020, 12:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μαθήματα πρακτικού τμήματος Βυζαντινής Μουσικής στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης

29/10/2020, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρόστιμο 3 χιλιάδες ευρώ και δεκαπενθήμερο λουκέτο σε κατάστημα στην Πρέβεζα

28/10/2020, 10:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στον απόφοιτο μαθητή του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας Τζόσουα Σπυράλατο το βραβείο “Σπύρος Τσαγκαρόπουλος” για το 2020

28/10/2020, 8:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Π.Ε Πρέβεζας – 51 νέα κρούσματα στην Π.Ε Ιωαννίνων, 3 στην Π.Ε Θεσπρωτίας και 1 στην Π.Ε Άρτας

28/10/2020, 6:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων σε Φιλιππιάδα και Ωρωπό

28/10/2020, 1:57 μμ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ