ΠΡΕΒΕΖΑ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ : Αυτές είναι οι προτάσεις για τα Στρατόπεδα “Σολωμού” και “Παντοκράτορα”

Το φλέγον θέμα της Αξιοποίησης των στρατοπέδων “Σολωμού” και “Παντοκράτορα” θα συζητηθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συζήτηση αυτή αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού θα συζητηθούν οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση του Master Plan.

Το  Ταμείο Εθνικής Άμυνας, με έγγραφό του , γνώρισε στο Δήμο ότι ,για να προχωρήσει η διαδικασία απόδοσης των στρατοπέδων ο Δήμος θα πρέπει  να προβεί σε σύνταξη master plan για τα στρατόπεδα Σολωμού και Παντοκράτορα.

Κατόπιν αυτού και αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας και της εταιρείας «Γ.Ε ΕΨΙΛΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση υπηρεσίας με στόχο την αξιοποίηση των στρατοπέδων από τον Δήμο, προκειμένου να αποσταλεί στο ΤΕΘΑ, μια πρόταση αξιόπιστη, ρεαλιστική φιλική προς τους πολίτες και το περιβάλλον.

Η σύμβαση θα εκτελεσθεί σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την αναγνώριση της περιοχής, κατάρτιση προτάσεων για την βέλτιστη αξιοποίηση και ανάδειξη των ακινήτων, εναλλακτικές και ρεαλιστικές προτάσεις υλοποίηση των ανωτέρω και οικονομική προσέγγιση κόστους υλοποίησης. Η πρώτη φάση παραλαμβάνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την τεχνική αναλυτική περιγραφή της τελικής πρότασης αξιοποίησης ,τεύχος παρουσίασης με απεικόνιση της τελικής πρότασης ,τεχνοοικονομική μελέτη της οριστικής πρότασης

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης ,από την εταιρεία κατατέθηκε πρόταση για την αξιοποίηση των στρατοπέδων Σολωμού και Παντοκράτορα ,η οποία έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης ,από την εταιρεία κατατέθηκε πρόταση για την αξιοποίηση των στρατοπέδων Σολωμού και Παντοκράτορα ,η οποία έχει ως εξής:

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΟΛΩΜΟΥ
Δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος κατηγορίας 5 αστέρων με συνεδριακό κέντρο και Νέο Θερμαλιστικό Κέντρο με χρήση του ιαματικού νερού.
Το τουριστικό συγκρότημα και το συνεδριακό κέντρο τοποθετούνται στο βόρειο άκρο του στρατοπέδου.
Το Θερμαλιστικό Κέντρο θα είναι δίπλα από το υπάρχον κτίριο των Ιαματικών Λουτρών.
Στην ανατολική πλευρά, χωροθετούνται χρήσεις αναψυχής συνεχίζοντας το εμπορικό κέντρο της πόλης.
Προτείνεται η κατεδάφιση του συνόλου των κτιρίων που βρίσκονται εντός του στρατοπέδου.
Το κόστος κατασκευής για υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις ,ανέρχεται στο ύψος των 30.000.000 -35.000.000 ευρώ.
Επίσης προτείνονται και ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ οι οποίες έχουν ως εξής: Κατασκευή Θερμαλιστικού Κέντρου δίπλα από το κτίριο των Ιαματικών Λουτρών, δημιουργία χώρου στάθμευσης, ο οποίος είναι απαραίτητος σε αυτή την περιοχή με ταυτόχρονη αξιοποίηση των υπαρχόντων κτιρίων για στέγαση υπηρεσιών του Δήμου. Η πρόταση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτή η αξιοποίηση δεν θα έχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ
Δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος κατηγορίας 5 αστέρων με συμπληρωματικές λειτουργίες αναψυχής ,ευεξίας και αθλητισμού.Το πρώτο τμήμα του συγκροτήματος ,αναπτύσσεται παράλληλα με την ακτογραμμή και το δεύτερο καταλαμβάνει την περιοχή πίσω από την δασική έκταση, στο βόρειο τμήμα του ακινήτου.
Στο ΝΑ τμήμα του ακινήτου προτείνεται η τοποθέτηση αθλητικών εγκαταστάσεων ή επιπλέον δωματίων με μορφή ολοκληρωμένης κατοικίας.
Το πράσινο το οποίο υπάρχει διατηρείται .
Το κόστος υλοποίησης της πρότασης ανέρχεται στο ποσό των 45.000.000- 50.000.000 ευρώ,
Επίσης προτείνονται και ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,οι οποίες έχουν ως εξής:
Δημιουργία περιοχής Β ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
Διατήρηση του δάσους με δημιουργία μονοπατιών ,διαδρομών, υπαίθριων χώρων άθλησης ,μικρό υπαίθριο θέατρο, κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης .
Δημιουργία θεραπευτικού κέντρου και κοινόχρηστου χώρου πρασίνου.
Η πρόταση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ανωτέρω εναλλακτικές δεν θα έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον.


1 σχόλιο για “ΠΡΕΒΕΖΑ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ : Αυτές είναι οι προτάσεις για τα Στρατόπεδα “Σολωμού” και “Παντοκράτορα””

  1. Avatar Ο/Η Κωνσταντίνος βράκας λέει:

    Το στρατόπεδο καυσίμων στην Πρέβεζα θα κλείσει?

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Έφυγε” από την ζωή ο Βαγγέλης Καραμανίδης – Αύριο το τελευταίο αντίο

15/01/2021, 9:31 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επεκτείνεται και στην Πρέβεζα η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. – Ξεκινά μονάδα για την ανακύκλωση αποβλήτων εκσκαφών

15/01/2021, 4:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Ανάπτυξη Τώρα”: Έχει έρθει η ώρα ο Δήμος Πρέβεζας να αναπτύξει συγκεκριμένες πολιτικές για την αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία του τόπου μας”

15/01/2021, 4:05 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κατολίσθηση έκλεισε τον δρόμο στο Σκεπαστό

15/01/2021, 3:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σοβαρό πρόβλημα στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών Πρέβεζας – Έχουν “παγώσει” οι μεταβιβάσεις οχημάτων

15/01/2021, 3:22 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός των γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας

15/01/2021, 11:35 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites