ΠΡΕΒΕΖΑ : Άρχισαν τα “όργανα” στο Νεοχώρι – Αντίθετοι οι κάτοικοι με την δημιουργία Νέου Κοιμητηρίου στην Αγία Τριάδα

Ξεκίνησαν και πάλι οι αντιδράσεις από τους κατοίκους του Νεοχωρίου Πρέβεζας για την επικείμενη δημιουργία νέου κοιμητηρίου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Το θέμα έφερε ξανά το προσκήνιο ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης ¨Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας” κ. Διονύσης Καλλίνικος με ερώτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Τα όσα ακούστηκαν σε εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο κινητοποίησαν ξανά τους κατοίκους οι οποίοι το απόγευμα της Τρίτης 27 Μαρτίου πραγματοποίησαν συνάντηση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πρέβεζας,  με σκοπό την ενημέρωση για την μεταφορά του κοιμητηρίου της Πρέβεζας στην θέση Αγ. Τριάδα.

Στην συγκεκριμένη ενημέρωση προσκλήθηκαν όλοι οι σύλλογοι της Πρέβεζας καθώς επίσης, επαγγελματίες και εμπλεκόμενοι φορείς και παρευρέθησαν ο εκπρόσωποι από το Πολιτιστικό Σύλλογο Πρέβεζας, το Σύλλογο του Αγίου Θωμά, το Σύλλογο Ψαθακίου, εκπρόσωποι των ξενοδοχείων που βρίσκονται κοντά στην περιοχή αυτή,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώτσης Δημήτρης και Γιώργος Νίτσας, καθώς και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής .

Η σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας κ. Έλλη Γκανα και ο Πάτερ της Ενορίας της Αγίας Τριάδας Άβελ πραγματοποίησαν μία εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για το θέμα από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε συζητηθεί το 2013, καθώς και για τις εξελίξεις που υπάρχουν σήμερα, αλλά και τις ενέργειες που έχουν γίνει.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι προσκόμισαν χάρτες και στοιχεία, ο Δήμος Πρέβεζας παρανόμως το συγκεκριμένο τεμάχιο και όχι μόνο στο Κτηματολόγιο, καθώς όπως υποστηρίζουν αυτό ανήκει δικαιωματικά στην ενορία της Αγ. Τριάδας με την διανομή του 1933, όπου όλοι οι κάτοικοι από το Ψαθάκι έως το Νεοχώρι, την Αγία Τριάδα και τον Άγιο Θωμά με την ίδια διανομή έχουν τα κτήματα και τις ιδιοκτησίες τους..

Το συγκεκριμένο τεμάχιο όπου θέλει ο Δήμος να δημιουργήσει το νέο κοιμητήριο της Πρέβεζας έχει παραχωρηθεί με απόφαση του τότε Νομάρχη Πρέβεζας αποκλειστικά και μόνο για κοινωφελής σκοπούς στον Οικισμό της Αγίας Τριάδας, ενώ η συγκεκριμένη απόφαση έχει δημοσιευθεί και σε ΦΕΚ με αριθμό (Δ 333/5-7-90 ).

Οι κάτοικοι πιστεύουν πως το συγκεκριμένο τεμάχιο που δεν ξεπερνά τα 12 στρέμματα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τη συγκεκριμένη ανάγκη που έχει προκύψει εκτός και αν απαλλοτριωθούν οι διπλανές ιδιοκτησίες και ένα μεγάλο μέρος δασικής έκτασης.

Επίσης σημαντικά ζητήματα θεωρούν οι κάτοικοι  τις αποστάσεις από τον Οικισμό της Αγίας Τριάδας , τον υδροφόρο ορίζοντα ο οποίος κατά δήλωση του προϊσταμένους της εταιρείας υδάτων Ηπείρου είναι επιφανειακός και κατά συνέπεια ακατάλληλος για τη χρήση που προορίζεται, καθώς επίσης και το ακατάλληλο οδικό δίκτυο.

Θεωρούν πως η περιοχή θα υποβαθμιστεί τουριστικά από την ύπαρξη κοιμητηρίου, ενώ κατήγγειλαν το Δήμο για αδιαφορία αφού σύμφωνα με τους ίδιους το Οστεοφυλάκιο που κατασκευάστηκε στο υπάρχον κοιμητήριο πριν από 3 χρόνια και κόστισε περίπου 12 χιλιάδες ευρώ δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα.

Τέλος μίλησαν για αδιαφάνεια των μελετών και εξέφρασαν σοβαρές αμφιβολίες για την νομιμότητα τους.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites