Πρέβεζα: Στο «σφυρί» βγάζει το ΥΠΑΑΠΕΔ το Στρατόπεδο Σολωμού και το Πεδίο Βολής;

Στις Κάννες θα… ταξιδέψουν το επόμενο διάστημα δυο στρατόπεδα από την Πρέβεζα: το στρατόπεδο Σολωμού και το πεδίο βολής στον Παντοκράτορα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Νέοι Αγώνες Ηπείρου”.

Είναι δυο φιλόδοξα σχέδια πολλών εκατομμυρίων ευρώ και θα βρίσκονται στις βαλίτσες της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), με στόχο την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

Επιχειρώντας η υπηρεσία ν’ αντλήσει κεφάλαια θα παρου­σιάσει τα ακίνητα – «φιλέτα» (δυο στρατόπεδα στην Πρέβεζα κι ένα στη Σύρο) στην διεθνή έκθεση real estate ΜΙΡΙΜ.  Στην έκθεση θα εμφανιστεί κι η ΕΤΑΔ που θα παρουσιάσει στη διεθνή αγορά 11 projects αξιο­ποίησης ακινήτων που ετοιμάζει για το προσεχές διάστημα.

Η προβολή των ακινήτων θα γίνει με τη μορφή powerpoint και οπτικοακουστικου υλικού, στο οποίο θα υπάρχουν τα στοι­χεία των ακινήτων, φωτογρα­φίες, καθώς και οι επιτρεπόμε­νες χρήσεις σε καθένα από αυτά. Παράλληλα, η ΕΤΑΔ σκο­πεύει να προβάλει την καινοτόμα πλατφόρμα ηλεκτρονικών διαγωνισμών e-publicrealestate.gr, μέσω της οποίας θα προχωρήσουν οι περισσότεροι διαγωνισμοί αξιοποίησης.

Η μεγαλύτερη έκθεση real estate

Όπως εξηγούν, μάλιστα, πηγές της αγοράς, τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια έχουν ήδη μεγάλη απήχηση, προσελκύοντας τα βλέμματα επενδυτικών κεφαλαίων που αναζητούν μεγα­λόπνοα projects για να τοποθε­τηθούν στην ελληνική αγορά, με άξονα τον τουρισμό, που αποτελεί τον πιο προσοδοφόρο τομέα της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι ΕΤΑΔ και ΥΠΜΠΕΔ έχουν ήδη προ­γραμματίσει σημαντικές επαφές ευελπιστώντας σε συνεργασίες που θα προαγάγουν την ανάπτυ­ξη και τη διαχείριση ακινήτων και εκτάσεων που παραμένουν ανεκμετάλλευτα, με την αξιοποί­ηση των στρατοπέδων, των ιαμα­τικών πηγών και των πρώην «Ξενία» να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Η ΜΙΡΙΜ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 16 Μαρτί­ου στη Γαλλία, θεωρείται παραδοσιακά η μεγαλύτερη έκθεση real estate που πραγματοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο και προσελκύει κάθε χρόνο ηγέτιδες δυνάμεις που δραστηριοποιού­νται στην πλειονότητά τους στον τουριστικό τομέα. Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για μια έκθεση-σταυροδρόμι, μέσω της οποίας συνάπτονται σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες. Η Ελλάδα για πρώτη φορά συμμε­τέχει φέτος με δικό της περίπτε­ρο στη ΜΙΡΙΜ, τη διοργάνωση του οποίου έχει αναλάβει ο οργανισμός Enterprise Greece. Στο πλαίσιο της έκθεσης στην οποία θα συμμετέχουν περισσό­τερες από 3.000 εταιρείες εκπροσωπώντας 100 χώρες διε­θνώς θα διοργανωθούν επενδυ­τικές εκδηλώσεις και επιχειρη­ματικές συναντήσεις.

Πόλος έλξης τα δύο στρα­τόπεδα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε την Κυριακή 04/03/2018 η εφημερίδα «Real News» τα δύο στρατόπεδα της Πρέβεζας γίνονται πόλος έλξης για τους υπο­ψήφιους επενδυτές και μονοπω­λούν το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων.

Ιδιαίτερη κινητικότητα, ειδικά για τα στρατόπεδα της δυτικής Ελλάδας επιδεικνύουν Ισραηλινοί επενδυτές ενώ κατά καιρούς έχουν ακουστεί ονόματα ντόπιων επιχειρηματιών να φιγουράρουν ανάμεσα στους ενδιαφερομέ­νους.

Για τα δύο στρατόπεδα της Πρέβεζας η εφημερίδα αναφέρει τα ακόλουθα:

Στρατόπεδο Σολωμού

Σαν μαγνήτης για τους επενδυ­τές λειτουργεί το στρατόπεδο Σολωμού, που βρίσκεται στον Αμβρακικό Κόλπο, δίπλα από το λιμάνι της Πρέβεζας. Το ακίνητο προσφέρεται για τουριστική και οικιστική αξιοποίηση, με ξένους επενδυτές να έχουν δείξει έντονη ζέση για την ανάπλασή του. Πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος είναι στο στρατόπεδο Σολωμού να δημιουργηθεί ένα resort υψηλών προδιαγραφών καθώς και ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας. Μάλιστα, η ύπαρξη λουτρών μέσα στους χώρους του στρατοπέδου δρα ενθαρρυντικά όσον αφορά την ανάπτυξη θερμαλιστικού κέντρου. Σύμφωνα με παλαιότερο σχεδιασμό του δήμου Πρέβεζας η αξιοποίηση του στρατοπέδου περιελάμβανε επίσης και τη δημιουργία παιδικής χαράς αλλά και χώρων πρασίνου και αναψυχής.

Στρατόπεδο Τσακαλώτου

Τη δημιουργία ενός πολυτε­λούς τουριστικού συγκροτήμα­τος περιλαμβάνει η πρόταση αξιοποίησης του στρατοπέδου Τσακαλώτου στην Πρέβεζα, ή αλλιώς του πεδίου βολής στον Παντοκράτορα, όπως είναι γνω­στό. Σύμφωνα με μελέτη που έχει εκπονηθεί για λογαριασμό του δήμου και που προτάσσει την προβολή της πόλης, στο στρατόπεδο πρόκειται να ανα­πτυχθούν και χώροι με συμπληρωματικές υπηρεσίες ευεξίας και αναψυχής και να δημιουργηθεί μαρίνα για ελλιμενισμό σκαφών. Το ακίνητο ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και το χρησιμοποιούσε ο Στρατός ως πεδίο βολής μέχρι το 1956.

Πηγή : ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-07/03/2018 – [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr]


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites