ΠΑΡΓΑ : Εντυπωσιακές εικόνες για ακόμα μια χρονιά χάρισε το Mediterranean Surf Contest στο Κάστρο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, ο τελικός αγώνας surfing «Mediterranean Surf Contest» που διοργανώθηκε από το WBSF στην παραλία Βάλτος, κάτω από το επιβλητικό κάστρο της Πάργας.
Το 2nd Mediterranean Surf Contest, που είναι ησυνέχεια δύο πολύ επιτυχημένων αγώνων οι οποίοι διεξήχθησαν στην ίδια περιοχή, βρισκόταν σε αναμονή των ιδανικών καιρικών συνθηκών εδώ και αρκετούς μήνες. Όπως αποδείχθηκε η αναμονή άξιζε, μιας και η Πάργα μας υποδέχθηκε με πολύ ικανοιητικές συνθήκες και ζεστή υποδοχή απο την τοπική κοινότητα, ενώ το θέαμα που προσέφεραν οι αθλητές θύμιζε εξωτικά μέρη.
Εικοσιτέσσερις από τους καλύτερους αθλητές οι οποίοι προκρίθηκαν μέσα τους δύο προηγούμενους αγώνες, ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να λάβουν μέρος στο contest. Το 2nd MSC διοργανώθηκε από το WBSF, με μεγάλο χορηγό το Frulite OnTheGo και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πάργας.
Το καθιερωμένο surfers’ meeting είχε οριστεί για το πρωί του Σαββάτου όπου οι αθλητές ενημερώθηκαν για τους κανονισμούς και τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων και γνωρίστηκαν με τους κριτές. Το πάνελ της κριτικής επιτροπής αποτέλεσαν οι δικοί μας Σταύρος Αργυρός, Μανώλης Κατσαράκης και ο Νίκος Αθανασίου ως ContestDirector. H σημαντικότερη προσθήκη στο 2nd ΜSC είναι σίγουρα ο head judge Dave Reed (UK Pro Surf Tour Race Director), με διεθνή εμπειρία στο judging, ο οποίος φρόντισε το event να διεξαχθεί ακολουθώντας κανόνες και πρότυπα παγκοσμίων διοργανώσεων, βάσεις που έχει θέσει και ακολουθεί η διοργανωτική ομάδα του WBSF σε όλα τα event της.
Μετά το surfers’ meeting η μέρα συνεχίστηκε με ατελείωτη δράση στο νερό αλλά και διασκέδαση στην παραλία. Καθώς η μέρα κυλούσε το κύμα μεγάλωνε συνεχώς και μαζί του και οι επιδόσεις των surfers, με αποτέλεσμα οι αγώνες να έχουν τις συνθήκες που όλοι ευχόντουσαν, επιφυλάσσοντας ένα contest αντάξιο της προσδοκίας των αθλητών!
Με τα heat να έχουν πάρει φωτιά και την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 20 βαθμούς, υπήρχε άφθονο Frulite OnTheGo για όλους, ότι έπρεπε για να δροσίσει κοινό και αθλητές και να τους γεμίσει ενέργεια με φυσικό τρόπο.
Η λήξη του 2nd Mediterranean Surf Contest έγινε γύρω στις 6.30 το απόγευμα με τις καθιερωμένες απονομές για τους νικητές, οι οποίοι έφυγαν με το χρηματικό έπαθλο των 1.000€ και πλούσια δώρα από τους χορηγούς.
Στις απονομές παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πάργας κ. Πέτρος Τζούρος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πάργας κ. Αναστάσιος Παπανικολάου, ο κ. Κοσμάς Δαμιανός-Ντούσκος, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Πάργας, καθώς και ο κ. Δημήτριος Τζάκος, εκπρόσωπος του Λιμενικού Τμήματος Πάργας, οι οποίοι απένειμαν τα έπαθλα στους νικητές, μαζί με τον Νίκο Αθανασίου, Sports Manager του WBSF.


Οι νικητέςτου Mediterranean Surf Contest:
1ος Νικόλας Πλυτάς
2ος Κωνσταντίνος Κουρκουλής
3ος Αχιλλέας Δαλαβίκας
4ος Λουκάς Κατσένης
Best Wave winner:
Την μεγαλύτερη βαθμολογία κύματος την έλαβε ο Λουκάς Κατσένης απο ενα κύμα στον Ημιτελικό με βαθμολογία 8/10, ο οποίος κέρδισε ένα surfboard από την BIC SURF, χορηγό του αγώνα.

Η διοργανωτική ομάδα του WBSF θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους του τοπικούς φορείς και εθελοντές για την πολύτιμη υποστήριξη και ιδιαιτέρα τους: κ. Πέτρο Τζούρο, αντιδήμαχο, τα Λιμεναρχεία Ηγουμενίτσας και Πάργας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων, το Κέντρο Υγείας Πάργας, το Golden Bay Suites & Maisonettes για την φιλοξενία της ομάδας του WBSF, αλλά και όλους τους locals που για ακόμα μια φορά έδειξαν πόσο αγαπούν το άθλημα.
Περισσότερες πληροφορίες για το Mediterranean Surf Contest μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα της διοργάνωσης στη διεύθυνση www.wbsf.gr/msc.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites