Δευτέρα, 25/03/2019

Κάντε ησυχία … ο Δήμος Πρέβεζας «κοιμάται»!

Έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Άρτας , ώστε να παραμένει ανοικτό όλο το χρόνο, αποφάσισε στη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβουλίο Άρτας.

Η υποβολή πρότασης για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Κολυμβητηρίου Άρτας» γίνεται στα πλαίσια πρόκλησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020 (ΕΣΠΑ). Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1 εκ. ευρώ και η πρόταση αφορά τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση του ανοικτού κολυμβητηρίου Άρτας.

Το Κολυμβητήριο ανήκει στο νομικό πρόσωπο του Δήμου (ΚΚΜΠΑΠ), με το οποίο ο Δήμος θα υπογράψει σχετική προγραμματική σύμβαση. Μέχρι σήμερα, το Κολυμβητήριο καταγράφει ιδιαίτερα σημαντικές ενεργειακές καταναλώσεις, με αποτέλεσμα να δαπανώνται πολλά χρήματα για την θέρμανση της πισίνας. Με την ενεργειακή αναβάθμιση, που σημαίνει εξοικονόμηση πόρων για το Δήμο, στόχος είναι να παραμένει το Κολυμβητήριο όλο το χρόνο ανοικτό.

Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα για το πως ένας Δήμος εκμεταλλεύεται όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία του προσφέρονται για να κάνει έργα στην πόλη του.

Και ενώ στην Πρέβεζα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια το Δημοτικό Κολυμβητήριο είναι γνωστό, ο Δήμος μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει σε κάποια ουσιώδη ενέργεια που θα του επιφέρει τουλάχιστον κάποιο μόνιμο αποτέλεσμα.

Πέρα από κάποια «πασαλείμματα» στη μικρή πισίνα και ένα ρεκτιφιέ στις σωληνώσεις της μεγάλης πισίνας από τον δικό του προϋπολογισμό, δεν έχουμε δει κάποια άλλη ενέργεια από πλευράς Δήμου που να μας δίνει ελπίδες ότι θα ξαναδούμε κάποια μέρα το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας, ανοιχτό όλο το χρόνο!

Η ολιγωρία από πλευράς Δήμου να εκμεταλλευτεί την πρόσκληση του ΕΣΠΑ δείχνει ξεκάθαρα ότι εδώ και καιρό το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας δεν αποτελεί προτεραιότητα  για την Δημοτική μας Αρχή, η οποία συστηματικά τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζει όλο και περισσότερο το κολυμβητήριο της πόλης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ