Σε μια μεγάλη γιορτή θα εξελιχθεί το τριήμερο της Αποκριάς στον Δήμο της Πρέβεζας.

Το   Αποκριάτικο γλέντι ξεκινά με την  παρέλαση των   γυναικών  που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16/2 και ώρα 8 το βράδυ  με αφετηρία το  δεύτερο

δημοτικό σχολείο στην Λ. Ειρήνης.

Προκειμένου να διευκολύνει   την διεξαγωγή της παρέλασης η Τροχαία θα διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων  από τις 7 το απόγευμα   από το ύψος του παλιού ΚΤΕΛ και σε ολόκληρη την  Λ.Ειρήνης και την Οδό Καρυωτάκη.

Το Σάββατο 17/2 στις 8.30  θα πραγματοποιηθεί  η μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου   με αφετηρία το παλιό ΚΤΕΛ.

Για την ομαλή διεξαγωγή  της παρέλασης η Τροχαία  θα  απαγορεύσει από τις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου την στάση  και την στάθμευση των οχημάτων κατά μήκος της Λ.Ειρήνης από το ύψος του Φόρου και καθόλο το μήκος του δρόμου

αλλά και της οδού  Καρυωτάκη ενώ θα ακολουθήσει και διακοπή της κυκλοφορίας.

Καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή    και ώρα 5.30 το απόγευμα και οι γυναίκες του Λούρου ξεκινώντας  από την είσοδο  του οικισμού  και τερματίζοντας  στο  κτίριο του πρώην Δημαρχείου όπου θα γίνει και το κάψιμο του καρνάβαλου.

Την Κυριακή  στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ανδρούτσου το Καρναβαλικό Κομιτάτο διοργανώνει φαντασμαγορική τελετή λήξης   του φετεινού Καρναβαλιού με κάψιμο του Καρνάβαλου, βαρκαρόλα και πυροτεχνήματα  με την συνοδεία ζωντανού  μουσικού προγράμματος   ενώ θα μοιραστούν σουβλάκια και κρασί δωρεάν.

Κούλουμα στην Πρέβεζα

Με την παρουσία πλήθους κόσμου (και την συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Δήμου)  αναμένεται να γιορταστούν τα Κούλουμα  σε κάθε γωνιά του Δήμου της  Πρέβεζας.

  • .Στις 11 το πρωί  στο Λιμανάκι του Παντοκράτορα  θα πραγματοποιηθούν Κούλουμα με παραδοσιακά εδέσματα, άφθονο κρασί, μουσική χορό και διαγωνισμό χαρταετού.
  • Κούλουμα με την παρουσία του Συλλόγου “ Μερακλήδων” από την Αρτα , παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί θα πραγματοποιηθούν στις 11 το πρωί και στην πλατεία του Μύτικα.
  • Επίσης Κούλουμα διοργανώνονται  στο  κιόσκι της Αγίας Τριάδας, στην Πλατεία  της Νικόπολης, στο Μιχαλίτσι, στα Φλάμπουρα, στο   Χειμαδιό, στην παραλία του Καναλίου, στο   Πολιτιστικό Κέντρο του Ωρωπού και στην πλατεία του Δημαρχείου του Λούρου ενώ νηστήσιμα  εδέσματα θα φτάσουν (με μέριμνα του Δήμου)  και στα πιο απομακρυσμένα χωριά προκειμένου  οι ηλικιωμένοι  κάτοικοι να χαρούν την γιορτινή αυτή μέρα.
  • Επίσης μετά τις 12 το μεσημέρι    στο  Ιστορικό  Κέντρο της Πρέβεζας (Σαϊτάν Παζάρι, Ρολόι και σε πολλά ακόμη σημεία )θα πραγματοποιηθούν Κούλουμα με ζωντανές ορχήστρες, νηστήσιμα και άφθονο κρασί  με το γλέντι να  κορυφώνεται το βράδυ και να τελειώνει…το πρωί.

Ο Δήμος θα συνδράμει σε όλες τις εκδηλώσεις  ενώ   το προσωπικό του θα καλωσορίσει τους επισκέπτες   μοιράζοντας νηστήσιμα στις 11.30 το πρωί  στο Σαϊτάν Παζάρι.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους  να έρθουν στην  πόλη μας , να περάσουν αξέχαστες  Αποκριές  και Καθαρά Δευτέρα  , να  διασκεδάσουν και να γνωρίσουν τις τοπικές γεύσεις.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites