Με λαμπρότητα ο εορτασμός του πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους

Με κάθε επισημότητα η πόλη της Πρέβεζας τιμά σήμερα τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο.

Παρουσία πλήθους πιστών,  της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο εορτασμός του πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που από χθες το βράδυ πλήττουν την περιοχή,  η προσέλευση των πιστών στον ομώνυμο Ιερό Ναό για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας ήταν αθρόα, ενώ στη συνέχεια και με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα , ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στο Ιστορικό Κέντρο και την παραλία της Πρέβεζας.

Την εικόνα μετέφεραν για ακόμα μία χρονιά σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, ενώ η Φιλαρμονική “Ορφεύς” έδινε  πανηγυρικό τόνο στον εορτασμό παιανίζοντας χαρμόσυνα εμβατήρια.

Της Θείας Λειτουργίας προεξείχε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, κ.Παύλος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ. Τιμόθεου και του Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Στην συνέχεια ο Δήμος Πρέβεζας   παράθεσε καφέ στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς προς τιμήν των προσκεκλημένων . Εκεί ο Δήμαρχος Πρέβεζας προσέφερε βιβλία, ως αναμνηστικά δώρα στους Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης, κ.Παύλο,και  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ. Τιμόθεο, ενώ στη συνέχεια το Χορευτικό τμήμα του Δήμου Πρέβεζας υπό την διεύθυνση του χοροδιδάσκαλου Δημήτρη Ρούσσου  χόρεψε Δημοτικούς χορούς.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης  στον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι ο Άγιος Χαράλαμπος με τον βίο του, την σεμνότητά του και την καρτερία του αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.


Ο κ.Μπαΐλης στην ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία ότι εάν προτάξουμε το «εμείς» έναντι στο «εγώ» και κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα δημιουργώντας μια καλύτερη κοινωνία.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα μαρτύρια του Αγίου Χαραλάμπους που το 1854 έσωσε τον Πρεβεζάνικο λαό από την πανώλη.

 

Οι εκδηλώσεις θα συνεχισθούν το απόγευμα , όπου στις 5.30 θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο, ενώ στις 7μ.μ θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, προς τιμήν του Αγίου με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και των χορωδιών «Αρμονία» , «Ηχοχρώματα» και την Χορωδία Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως «Chorus Nikopolitanus»

The requested photo source cannot be loaded at this time.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites