Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη με την Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας Κέιτ Σμιθ

 

Τους αναπτυξιακούς πυλώνες και την παραγωγική δομή της Ηπείρου, ανέπτυξε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε συνάντηση που είχε στο γραφείο του με την Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. Κέιτ Σμίθ.  Επιδίωξή μας, τόνισε, είναι ο συνδυασμός τουρισμού και παραγωγής τοπικών αγροτικών προϊόντων, με θετικά ως σήμερα αποτελέσματα.

Ο Περιφερειάρχης και η Πρέσβης συζήτησαν εκτεταμένα τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν μετά την οριστική αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με επίκεντρο τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, της εκπαίδευσης και στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

 

Ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε τις δυνατότητες που υπάρχουν στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, όπως γαλακτοκομικά (φέτα- γιαούρτι),  ιχθυηρά,  λάδι, ελιές,  αυγά, κοτόπουλα, εσπεριδοειδή κ.ά., καθώς επίσης και το σημαντικό μερίδιο που κατέχουν στον κλάδο τους οι Ηπειρωτικές βιομηχανίες εμφιάλωσης νερού.

 

Εκτεταμένη συζήτηση έγινε επίσης για τις δράσεις τουρισμού, πολιτισμού και προστασίας του περιβάλλοντος που υλοποιεί η Περιφέρεια για τα Αρχαία Θέατρα, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την κατασκευή των αποχετευτικών δικτύων και των βιολογικών καθαρισμών στα παράλια της Ηπείρου. «Θα είμαστε η μόνη Περιφέρεια της Ελλάδος, που τα παράλιά της θα καλύπτονται πλήρως με βιολογικούς καθαρισμούς, γεγονός που θα αναβαθμίσει τον τουρισμό μας», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης, με την Βρετανίδα πρέσβη να χαρακτηρίζει «μεγάλο πλούτο της Ηπείρου τις παραλίες».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites