Κυριακή, 17/02/2019

Στα δικαστήρια η υπόθεση έξωσης των κατασκηνώσεων του Τ.Υ.Π.ΕΤ στη Λούτσα από τον Δήμο Πάργας

Στις δικαστικές αίθουσες θα δοθεί η οριστική λύση στο θέμα της έξωσης των κατασκηνώσεων του Τ.Υ.Π.Ε.Τ στη Λούτσα από το Δήμο Πάργας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο συνεδρίασε στις 27 Νοεμβρίου 2017 ο Δήμος Πάργας θα ασκήσει αγωγή  απόδοσης μισθίου κατά του Ν.Π.Ι.Δ. με τίτλο ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ζητώντας την αποβολή του από δημοτική έκταση εμβαδού 40.000,00 τ.μ, κείμενης στην τοπική κοινότητα Λούτσας, η μίσθωση της οποίας έχει ήδη λήξει από την 27/07/2017 και την απόδοση ελεύθερου του μισθίου στον Δήμο.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης η σύμβαση μίσθωσης του δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ.Λούτσας η οποία ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 1997 από την πρώην Κοινότητα Λούτσας προς το Τ.Υ.Π.Ε.Τ εκτάσεως 40.000,00 τ.μ., έληξε στις 27/07/2017.
Ο Δήμος Πάργας, ως όφειλε, κάλεσε το Τ.Υ.Π.Ε.Τ να παραδώσει το μίσθιο, πράγμα το οποίο δεν έγινε. Ακολούθησε αλληλογραφία μεταξύ του Δήμου και του Τ.Υ.Π.Ε.Τ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η Θέση της αντιπολίτευσης

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ζαχαριάς Νικόλαος δήλωσε: «Προτείνω να γίνει η διαπραγμάτευση για το πώς θα αξιοποιηθεί ο χώρος αυτός σήμερα ενώπιον όλων των συμβούλων. Θεωρούμε ότι ως κατασκήνωση προσφέρει τα μέγιστα και ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες και των παιδιών των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας και των κατοίκων της Τ.Κ.Λούτσας και γι΄αυτό
προτείνουμε να παραμείνει ο χώρος αυτός ως κατασκήνωση και αν πρέπει να προβούμε σε έξωση να προχωρήσουμε σε δημοπρασία για να νοικιαστεί ξανά ως χώρος κατασκήνωσης.»
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γάκης Σωτήριος δήλωσε : Έληξε η σύμβαση όντως .Έχουμε δύο διαφορετικές απόψεις του Τ.Υ.Π.Ε.Τ και του Δήμου. Προτείνω το Νομικό Συμβούλιο του Κράτος να γνωμοδοτήσει όσον αφορά στο αν η μίσθωση υπόκειται στις διατάξεις για τις εμπορικές μισθώσεις και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε δημοπρασία ή όχι.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ