Πέμπτη, 16/07/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ : Στο έλεος της γραφειοκρατίας οι πλημμυροπαθείς του Λούρου

Κοντεύουν δύο μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες του Λούρου και ακόμα οι πληγέντες δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ, ούτε από το έκτακτο επίδομα των 48 χιλιάδων ευρώ που αποφάσισε να χορηγήσει ο Δήμος Πρέβεζας, ούτε και από το κεντρικό κράτος μιας και οι πλημμυροπαθείς του Λούρου έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής.

Σπίτια και επιχειρήσεις βρίσκονται ακόμα και σήμερα δύο μήνες μετά σε πολύ άσχημη κατάσταση και οι πολίτες προσπαθούν με όσο κουράγιο και δύναμη τους έχει απομείνει να συμμαζέψουν μόνοι τους ότι μπορούν από τις καταστροφές που άφησε πίσω της αυτή η πλημμύρα.

Και ενώ θα περίμενε κανείς να γίνει ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να εγκριθεί η χορήγηση του επιδόματος του Δήμου στους πληγέντες του Δήμου Πρέβεζας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 1ης Δεκεμβρίου, το θέμα θα συζητηθεί επιτέλους στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου μαζί με άλλα 68 θέματα.

Η κωλυσιεργία αυτή είναι φυσικά ευθύνη και του Δήμου της Πρέβεζας, ο οποίος όφειλε να κινήσει τις διαδικασίες ως κατεπείγουσες, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να ανακουφιστούν το συντομότερο δυνατό.

Το επίδομα των 1000 ευρώ για ζημιές σε κύρια και δευτερεύουσα κατοικία θα λάβουν σύμφωνα με τις καταγραφές του κλιμακίου του Δήμου Πρέβεζας 26 πληγέντες, ενώ όσον αφορά για τις ζημιές που υπέστησαν στα υπόγεια ή βοηθητικούς χώρους με το ποσό των 500€ θα ενισχυθούν οικονομικά 30 πλημμυροπαθείς.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ