Τρίτη, 22/01/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ : Ο όμιλος UNESCO έκοψε την πίτα του με την ευχή η Αρχαία Νικόπολη να γίνει το 19ο μνημείο

Ο όμιλος UNESCO   Νομού Πρέβεζας έκοψε σήμερα το απόγευμα ,στην  «Οικία Αθανασιάδη» την πρωτοχρονιάτικη πίτα του , σε μια κατάμεστη αίθουσα , παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαϊλης , ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης   Βασίλης  Γιολδάσης, που απεύθηναν χαιρετισμό κ.α.

Ο πρόεδρος του ομίλου Ευάγγελος Κατσίμπρας  είπε μεταξύ άλλων ότι  η πρόταση που υπέβαλε το 2002 ο όμιλος σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNESCO  για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς έχει περάσει από συμπληγάδες ,ενώ η Αρχαία  Νικόπολη πληροί τις προϋποθέσεις.

Αναφέρθηκε και σε μία νέα πρόταση που υπάρχει στον όμιλο και αφορά την δημιουργία ενός άξονα αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος που θα περιλαμβάνει το λιθάρι όπου δίδαξε ο Απόστολος Παύλος, την αρχαία Νικόπολη και τους παλαιούς Ναούς της πόλεως.Κλείνοντας την ομιλία του ευχήθηκε μια καλή χρονιά με υγεία , οικογενειακή ευτυχία και δημιουργία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ