ΠΡΕΒΕΖΑ : Καρναβαλικός “σεισμός” του Κομιτάτου η παρέλαση!

Μια νέα σελίδα στην Καρναβαλική Ιστορία της πόλης έγραψε, με την μεγάλη με άρματα παρέλαση του, η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας.

 

Χιλιάδες καρναβαλιστές (πάνω από 3,5 χιλιάδες σύμφωνα με τους διοργανωτές ) με σύμμαχο τον πάρα πολύ καλό καιρό , ξεχύθηκαν σαν τσουνάμι στους δρόμους της Πρέβεζας και έζησαν την Καρναβαλική μαγεία που προσφέρει στη πόλη τα τελευταία χρόνια το Καρναβαλικό Κομιτάτο.

Η  παρέλαση η οποία θα πρέπει να σημειωθεί πως ήταν η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην πόλη της Πρέβεζας ξεκίνησε πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά στις 19:30 μ.μ και αυτό ήταν πολύ θετικό καθώς λόγω των πολλών συμμετεχόντων διήρκεσε περίπου 3 ώρες, ενώ το πάρτι είχε ξεκινήσει από τις 17:00 το απόγευμα με Dj ο οποίος μετέφερε από νωρίς σε όλη την πόλη το κλίμα και το πνεύμα της αποκριάς.

Επίσης, από νωρίς άνδρες της τροχαίας Πρέβεζας, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης, απομάκρυναν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα κατα μήκος της Λεωφόρου Ειρήνης και διέκοψαν την κυκλοφορία για την διέλευση των αρμάτων.

Πιστός στο ραντεβού για ακόμα μία χρονιά και ο παρουσιαστής του Καρναβαλιού της Πρέβεζας Διονύσης Ζάχος, ο οποίος ήταν υποδειγματικός και ανεβάζει πολλά επίπεδα αυτή τη διοργάνωση.

Υποδειγματική ήταν όμως και η παρουσία της Βασίλισσας του Καρναβαλιού Αναστασίας Γιούσεφ , το λίκνισμα της οποίας ξεσήκωσε  θεατές και Καρναβαλιστές οι οποίοι έκαναν ουρά για να φωτογραφηθούν μαζί της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλη αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της οργανωτικής επιτροπής του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας , δηλαδή περίπου 7 ατόμων και η συμβολή του Δήμου Πρέβεζας και της Περιφέρειας Ηπείρου είναι πολύ μικρή (σχεδόν ανύπαρκτη) για αυτό το τεράστιο καρναβάλι.

Το Καρναβάλι της Πρέβεζας δεν τελείωσε όμως το Σάββατο το βράδυ , την  Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 μ.μ στην πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα, θα πραγματοποιηθεί από το Καρναβαλικό Κομιτάτο η τελετή λήξης του Καρναβαλιού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποκριάτικη μουσική, βαρκαρόλα, για την καύση ομοιώματος Καρνάβαλου, Βεγγαλικά, ενώ στο κοινό θα δοθούν δωρεάν σουβλάκια, κρασί, τσίπουρο, αναψυκτικά. Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις για το Καρναβαλικό Κομιτάτο θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής με τον ερωτικό χορό του καρναβαλιού, το “ΝΤΟΜΙΝΟ” που θα πραγματοποιηθεί στο NO NAME BAR,με ώρα έναρξης 22:30μ.μ.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites