Οι “Ηχογραφίες” του φωτογράφου – γραφίστα Σπύρου Βαγγελάκη στο Μουσικοτρόπιο

Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ μουσικής, το «Μουσικότροπο» που παρουσιάζει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στην καρδιά του χειμώνα από τις 20 Ιανουαρίου έως 11 Φεβρουαρίου με διαφορετικές δράσεις που παρουσιάζουν ποικιλία, γούστο και καινοτομία, φτάνει στο τέλος του.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε τέσσερα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα και παρουσιάζει εξαιρετικές συναυλίες με σύνολα και καλλιτέχνες παγκόσμιου  βεληνεκούς όπως το Piandaemonium, 6 πιάνα -12 πιανίστες, τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών  με μαέστρο τον Βύρωνα Φιδετζή, τη Σαβίνα Γιαννάτου με συνοδεία στο πιάνο το Σπύρο Μανέση, καθώς και τρίο Μπαρόκ με αυθεντικά όργανα εποχής με τη Θεοδώρα Μπάκα-μεσόφωνο, τον Δημήτρη Καρακαντά -Μπαρόκ βιολί και τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο – τσέμπαλο.

Σημαντικό μέρος του φεστιβάλ είναι τα επιμορφωτικά προγράμματα που παρουσιάζουν διήμερα βιωματικά εργαστήρια  απευθυνόμενα σε καθηγητές μουσικής, καλλιτέχνες,  εμψυχωτές, νηπιαγωγούς, δασκάλους, ειδική αγωγή κλπ. Επίσης ένα μεγάλο τμήμα του είναι αφιερωμένο στα παιδιά, παρουσιάζοντας σπουδαία εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, όπου παρακολούθησαν 2500 παιδιά καθώς και ειδικές παραστάσεις για παιδιά 3 ετών και άνω.

Ένα ξεχωριστό τμήμα που φανερώνει την πολυδιάστατη παρουσία του, είναι η έκθεση του φωτογράφου Σπύρου Βαγγελάκη. Η έκθεση παρουσιάζεται  καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ με θέμα «Ηχογραφίες», μια συνάντηση πολιτισμών και αισθήσεων η οποία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των φιλοτέχνων, αλλά και συλλόγων φωτογράφων οι οποίοι  επισκέπτονται την έκθεση σε καθημερινή βάση. Στην έκθεση παρουσιάζονται  φιγούρες μουσικών τζαζ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ο φακός του Σπύρου Βαγγελάκη έρχεται σα μουσικό όργανο να προσθέσει  κάτι, στο ήδη πολύχρωμο μωσαϊκό της τζαζ και να δώσει μια ξεχωριστή καλλιτεχνική αύρα στο πρόγραμμα  του Μουσικότροπο.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει ο πιανίστας Χρήστος Λενούτσος, ενώ  μέσα στους σημαντικούς χορηγούς του ανήκει και η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites