Οι Έλληνες του Σίδνεϊ αγκάλιασαν το έργο του Πρεβεζάνου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα η «Δική μας Μαρία Κάλλας»

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

«Η ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑ»

Με ενθουσιασμό και συγκίνηση το κοινό του Σύδνεϋ της Αυστραλίας παρακολούθησε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου τη «Δικής μας Μαρίας Κάλλας»  στο CU Film House  στο Beverly Hills του Σύδνεϋ. Η προβολή έγινε  στις τρεις αίθουσες του κινηματογράφου με εξάντληση όλων των εισιτηρίων. Ο Δντής του κινηματογράφου δήλωσε στο τέλος, ότι ουδέποτε στο παρελθόν ήρθε τόσος ο κόσμος να δει μια ταινία.

Πριν την προβολή δόθηκε ένα κοκτέιλ πάρτι όπου ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας και η ομάδα που τον συνοδεύει καλωσόρισαν την Ελληνική ομογένεια και τους φίλους της Μαρίας Κάλλας. Η προβολή οργανώθηκε από την Ελληνική Κοινότητα και την Παμμεσσηνιακή Ένωση Σύδνεϋ και εντάχθηκε στο 36ο Ελληνικό Φεστιβάλ Σύδνεϋ.

Στο τέλος της προβολής ο κ. Τσόκας δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό και αποκάλυψε πτυχές από τη ζωή της Μαρίας Κάλλας που δεν περιλαμβάνονται στο ντοκιμαντέρ που καθήλωσαν το πολυάριθμο κοινό που συνέρευσε και από τις άλλες αίθουσες. Στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Μπαζίγος μίλησε για τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, και το ρόλο της στην ταινία μεταφέρνοντας τους χαιρετισμούς της Προέδρου κ. Ελένη Αλειφέρη, και του Συμπροέδρου κ. Δημητρίου Καφαντάρη. Στη συνέχεια επιδόθηκε στην Παμμεσσηνιακή Ένωση,  η ιστορική  σημαία του Δήμου Καλαμάτας μαζί με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Νίκα και μεταξωτά Καλαματιανά μαντίλια στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας  Σύδνεϋ κ. Χάρη Δαλάνη, στην Διευθύντρια του φεστιβάλ κ. Νία Καρτέρη, στην πρόεδρο της Παμμεσσηνιακής κ.Τζούλη Τσαρίδη και στα μέλη του Δ.Σ.

Την προηγούμενη ημέρα 21 Φεβρουαρίου, η Ελληνική Κοινότητα οργάνωσε μια πολύ καλή ενημερωτική εκδήλωση για την ταινία,  όπου μίλησαν ο σκηνοθέτης κ. Μπάμπης Τσόκας , η κ. Κέλλυ Μακροπούλου και ο κ. Παναγιώτης Μπαζίγος , ο οποίος πρότεινε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Ελλάδος να δημιουργήσει μια Αμφικτυονία. Στο τέλος ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Χάρης Δαλάνης τίμησε τον κ. Μπάμπη Τσόκα επιδίδοντας και αναμνηστική Πλακέτα. Ακολούθησε  δείπνο προς την  Παμμεσσηνιακή Ενωση και την Ελληνική αποστολή.

Την επομένη ημέρα 22 Φεβρουαρίου η ταινία προβλήθηκε στο κολέγιο GREEK ORTHODOX SCHOOL

Η ομάδα  δέχτηκε της θερμής υποδοχής και της φιλοξενίας  της Παμμεσσηνιακής Ένωσης και των φίλων της Μαρίας Κάλλας. Η ατμόσφαιρα ήταν ενθουσιώδης και συγκινητική. Οι άνθρωποι που στηρίζουν πολιτιστική διαδρομή της ταινίας  «Η δικής μας Μαρίας Κάλλας»  αυξάνονται σε κάθε πόλη του κόσμου  και δημιουργούν ένα δίκτυο πολιτισμικής επικοινωνίας . Στα παραλειπόμενα εντάσσονται η μαγεία που αναδύθηκε από την προβολή της ταινίας στους θεατές του Σύδνεϋ και οι  Πρεβεζάνοι που  ήρθαν να τιμήσουν τον πατριώτη τους κ. Μπάμπη Τσόκα.

.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΚΟΣΜΟΣ

Την πρόταση της Ελλάδας για ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό εμβολιασμού υιοθετεί η κομισιόν

17/03/2021, 5:59 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Για προληπτικούς λόγους ανέστειλαν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

16/03/2021, 10:11 πμ

ΚΟΣΜΟΣ

Το όνομα του Μανώλη Γλέζου πήρε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

09/03/2021, 6:21 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Η χρήση του Sputnik-V στην Ε.Ε ενδέχεται να εγκριθεί αρχές Μαρτίου

03/02/2021, 9:05 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός : Η μετάλλαξη που προκαλεί την μεγαλύτερη ανησυχία εμφανίσθηκε και στο βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος

02/02/2021, 6:26 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Κίνδυνος από την «νοτιοαφρικανική» μετάλλαξη του κορωνοϊού – Δεν καλύπτεται από τα εμβόλια ούτε από φυσική ανοσία

31/01/2021, 11:06 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites