Τρίτη, 22/01/2019

Η » Άλλη Πρέβεζα» πρωταγωνιστεί στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Ένα κείμενό του Πρεβεζάνου λογοτέχνη και γιατρού Σπύρου Μπρίκου για την Πρέβεζα δημοσιεύτηκε στην έντυπη εφημερίδα » ΤΑ ΝΕΑ » αυτού του Σαββατοκύριακου (10-11/2/2018- μπορείτε να την αναζητήσετε) στην στήλη που επιμελείται ο κ. ΘΑΝΑΣΗΣ Θ, ΝΙΑΡΧΟΣ » Μια φωτογραφία πολλές ιστορίες «.

Στο κείμενο «πρωταγωνιστούν» οι 25 Πρεβεζάνοι μαχητές του ΕΛΑΝ που 7 μόλις χρόνια πριν τραβηχθεί η ασπρόμαυρη αυτή φωτογραφία βρίσκονταν οχυρωμένοι στο ιστορικό κτήριο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, κατά τα Πρεβεζάνικα Σεπτεμβριανά. Μιλάμε για τον Απόστολο Καστάνη, τον Μήτσο Γεωργιου( Καταραχιά), τον Λευτέρη Λαγγούση, τον Στάθη Τσούκα, τον Σταύρο Τσουμάνη, τον Αβραάμ Λεσπέρογλου, τον Βαγγέλη Πολύζο, τον Ηλία Ζώγα, τον Μιχάλη Νικολαϊδη, και άλλους τόσους που έναν προς έναν καταγράφονται «δίκην Μνημοσύνου» όπως εύστοχα σχολιάζει ο κ. Θανάσης Νιάρχος. Μπροστά από το κτήριο της Τράπεζας, εκεί που γίνονται στην ασπρόμαυρη φωτογραφία τα έργα αποκατάστασης του λιμένος από τους εργάτες, μεταφέρθηκε τραυματίας ο Μήτσος Γεωργίου( Καταραχιάς) στα χέρια του συναγωνιστή του Λευτέρη Λαγγούση με πριάρι ( ψαρόβαρκα ) για το Άκτιο απέναντι και το νοσοσκομείο της Βόνιτσας.

Στην εφημερίδα » ΤΑ ΝΕΑ » ΣΗΜΕΡΑ πρωταγωνιστεί η » Άλλη Πρέβεζα». Αυτή που δεν τόλμησε ακόμα η Επίσημη Ιστορία του τόπου να πιάσει στο στόμα της, Τα ονόματα όμως των πρωταγωνιστών της σφράγισαν την Ιστορία της ως το μεδούλι και έγιναν θρύλος που διαπερνά πολλές γενιές ανθρώπων και που δεν τολμά να αγγίξει το «βολικό χέρι» κανενός είδους Πολιτικής τάχα αποκατάστασης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ